Uutiset

Autot

Ford Transit ja Custom menestyivät Euro NCAP:n testissä

  • Ford Transitille myönnettiin arvosana Gold ja Transit Customille arvosana Silver Euro NCAP:n testissä, jossa arvioitiin Euroopan myydyimpien pakettiautojen aktiivisia turvajärjestelmiä.
  • Testattuihin ominaisuuksiin sisältyivät muun muassa autonomiset hätäjarrutusjärjestelmät, jotka auttavat suojaamaan sekä autoja että muita tiellä liikkujia, mukaan lukien jalankulkijat ja pyöräilijät.
  • Fordin edistykselliset kuljettajaa avustavat teknologiat auttavat välttämään onnettomuuksia ja minimoimaan korjauskustannuksia. 

Ford Transit ja Transit Custom menestyivät Euro NCAP:n ensimmäisessä pakettiautojen aktiivisten turvajärjestelmien testissä. Molemmat mallit ovat parhaiden Euroopassa myynnissä olevien pakettiautojen joukossa mitattaessa aktiivista turvallisuutta. Tämä käy ilmi puolueettoman autojen turvallisuutta testaavan Euro NCAP:n tuloksista.

Euro NCAP testasi ensimmäistä kertaa Euroopan 19 myydyimmän pakettiautomallin aktiivisten turvajärjestelmien toimintaa ja tehoa. Analyysissa arvioitiin autonomisten hätäjarrutusjärjestelmien (AEB) toimivuutta lähestyttäessä autoja, pyöräilijöitä ja jalankulkijoita sekä kaistapitoteknologiaa, nopeusrajoitusten tunnistusta ja tiellä liikkuvia tarkkailevia järjestelmiä.

Transit sai arvosanan Gold ja Transit Custom arvosanan Silver autoon saatavilla olevista aktiivisista turvajärjestelmistä. Lisäksi Euro NCAP kommentoi erityisesti Fordin hätäjarrutusjärjestelmää ja arvioi Fordin törmäyksenestojärjestelmän (Pre-Collision Assist) jalankulkijan tunnistuksella* olevan selkeästi luokkansa paras.

Transit sai kaikista testatuista autoista ja ominaisuuksista ainoana täydet 100 prosenttia liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän (Traffic Sign Recognition) *toiminnasta. Myös Transitin hätäjarrutusjärjestelmän polkupyöräilijöiden tunnistus arvioitiin parhaaksi.

“Tiedämme, että turvallisuus ja sekä työntekijöiden että muiden tienkäyttäjien suojaaminen on yksi yritysten tärkeimmistä prioriteeteista”, sanoo Stuart Southgate Fordilta. “Olemme iloisia, että Euro NCAP huomioi aktiivisten turvateknologioidemme valikoiman ja tehokkuuden. Nämä järjestelmät suojaavat ihmisiä ja joko estävät tai lieventävät törmäyksiä, mikä vähentää henkilövahinkoja ja minimoi autojen korjaukseen kuluvaa aikaa ja kustannuksia.”

Euro NCAP käytti kaikkien pakettiautojen testaamisessa samoja kriteerejä. Kaikkia autoja ajettiin testiradalla 50 prosentin kuormalla maksimikantavuudesta, jotta saatiin todellisia kuljetustilanteita edustavat tulokset.

Simulaatioissa testattiin kuljettajalle annettavia varoituksia ja hätäjarrutustoimintoa lähestyttäessä pysäköityä tai hitaalla nopeudella ajavaa ajoneuvoa sekä tilanteissa, joissa edellä oleva auto teki äkkijarrutuksen. Euro NCAP tarkkaili myös järjestelmän reagointia lapsen juostessa tielle sekä pyöräilijän ja jalankulkijan kulkiessa tiellä tai tien yli.

Tienkäyttäjien turvaamisen lisäksi aktiiviset turvajärjestelmät voivat niiden avulla ehkäistyjen onnettomuuksien ansiosta myös vaikuttaa autojen tehokkaampaan käyttöasteeseen ja tuoda säästöjä korjaus- ja vakuutuskuluihin.

“Kun ajatellaan Euroopan teillä liikkuvia miljoonia pakettiautoja ja nopeasti kasvavaa verkkokaupan kautta tilattujen tuotteiden kuljettamista, pakettiautojen aktiiviset turvajärjestelmät ovat avainasemassa kaikkien tienkäyttäjien turvallisuuden parantamisessa”, toteaa Michiel van Ratingen Euro NCAP:ltä. “Ford on yksi Euroopan johtavista pakettiautomerkeistä ja sekä Transitin että Transit Customin erinomainen suoritus on osoitus siitä, että Ford on sitoutunut varustamaan Transit-perheen mallit uusimmilla kuljettajaa avustavilla teknologioilla, jotka auttavat turvaamaan kaikkia eurooppalaisilla teillä liikkujia.

Transit ja Transit Custom tarjoavat kattavan valikoiman aktiivista turvallisuutta ja kuljettajaa avustavia teknologioita, mukaan lukien aktiivinen vakionopeudensäädin liikennemerkkien tunnistuksella, kaistapitojärjestelmä, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä BLIS ja aktiivinen pysäköintiavustin.

* Kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat täydentäviä toimintoja eivätkä korvaa kuljettajan huomiota, päätöksentekoa ja tarvetta hallita ajoneuvoa. 


Lue seuraavaksi