Uutiset

Autot

Best-Caravan laajentaa

Best-Caravan Oy on Mantilan ja Sorvarin perheiden omistama yhtiö ja molemmat omistajatahot ovat töissä yhtiössä. Vuonna 2003 perustettu yhtiö muutti nykyisiin toimitiloihin Hyvinkäälle vuonna 2006 ja on saavuttanut siinä nykyisen asemansa paitsi hyvällä asiakaspalvelullaan, josta yhtiö on tunnettu, myös innovatiivisuudella. Esimerkiksi itsepalvelupesuhalli on aivan omaa laatuaan ja todettu erittäin toimivaksi. Myös alan tarvikkeet ovat poikkeuksellisen hyvin esillä 800 neliömetrin Caravanmarket-myymälässä, jossa voi sanoa olevan aina caravan-messut. Palvelut, kuten matkaparkki ja wc-tyhjennyspiste, on muutoinkin suunniteltu siten, että Hyvinkään Best-Caravan on matkailuautoilijoille mielenkiintoinen matkan kohde. Huoltoverkostona toimii 11 huoltopistettä ympäri maan, mikä on poikkeuksellisen kattava verkosto Suomessa.

”Meillä oli jo vuonna 2007 kokeilu Vantaalla sivutoimipisteen kanssa, mutta se ei silloin osoittautunut toimivaksi ja sen tarina päättyi nopeasti. Siitä saimme kuitenkin erittäin hyvää oppia ja näitä eväitä käytimme nyt Espoon toimipisteen avaamisessa”, kertoo Best-Caravan Oy:n toimitusjohtaja Lasse Sorvari.

Espoon toimipiste avattiin vanhan tutun caravan-kaupan, Tähti-Caravan Oy:n tiloihin Kartanonherrantielle. ”Tämä paikka toimii nyt sivutoimipisteenä ja on suoraan osa Best-Caravania, mutta suunnitteilla on muuttaa se yrittäjävetoiseksi, jolla kuitenkin olisi ison talon markkinointi ja toimintamalli”, sanoo Sorvari. Best-Caravanilla on markkinointivälineenä muun muassa jo perinteikkääksi muodostunut Bestis-lehti.

Turkuun uusi yhtiö

Turun seudulle avautui tilaa markkinoille, kun perinteikäs raisiolainen Carawall lopetti toimintansa. Jo 1960-luvulla perustettu yhtiö oli Lindwallin perheen omistuksessa aina vuoteen 2007 asti, kunnes yhtiö myytiin pääomasijoittajille.

Aikanaan perheyrityksessä vuodesta 1977 työskennellyt ja omistajana ollut Leo Lindwall on työskennellyt Turun alueella matkailuajoneuvomyynnissä koko ajan perheyhtiön myynnin jälkeen. Hän on seurannut Best-Caravanin toimintaa ja todennut sen olevan ajatusmaailmaltaan hyvin yhtenevä omien ajatusten kanssa. Sekä Lindwall että Sorvari kuuluvat Turun Caravan-messujen järjestelytoimikuntaan, missä myös näistä asioista keskusteltiin ja Lindwall pyysi Lasse Sorvaria ottamaan yhteyttä, jos laajentamisajatuksia tulisi Turun suunnalle. Silloin ei ollut, mutta tilanne muuttui tänä kesänä.

Uusi yhtiö on osittain Leo Lindwallin omistuksessa ja hän toimii yhtiön toimitusjohtajana, hallituksen puheenjohtajana on puolestaan Lasse Sorvari. Hallitukseen kuuluu myös omistusosuuden omaava Rauno Jerkku. Hän on myynyt viimeisen kymmenen vuoden ajan caravan-tuotteita, useita vuosia samoissa työpaikoissa Leo Lindwallin kanssa, ja tältä ajalta hänelle on kertynyt laaja asiakaskunta Varsinais-Suomen alueelta.

”Näen, että Turun seudulta puuttuu tarvikemyynnistä merkittävä toimija”, sanoo Sorvari. Uuteen liikkeeseen tullaan rakentamaan Hyvinkään konseptia seuraava Caravanmarket, mutta vastaavaa pesulaa saadaan vielä odottaa. Asiakastietojärjestelmä tulee olemaan liikkeillä yhteinen, mikä parantaa osaltaan palvelua.

Tavoitteena tyytyväinen asiakas

”Tyytyväisen asiakkaan arvoa ei voi mitata rahassa”, sanoo Lindwall. ”Matkailuautolla liikkuminen tarkoittaa yleensä perheen yhdessä oloa, mikä on erittäin tärkeää. Matkailuauton kanssa ollaan heti lomalla, kun lähdetään liikkeelle kotipihasta. Oikeastaan Kelan pitäisi maksaa osa tästä harrastuksesta”, tokaisee Lindwall.

Sorvari näkee, että vakavarainen alan toimija on etu asiakkaalle, koska näin hän tietää, että palvelu toimii myös tulevaisuudessa. ”Emme vaihda merkkejä kovinkaan helposti, sillä tähtäämme toiminnassamme pitkäjänteisyyteen. Tapanamme on muutoinkin toimia jalat maassa, eikä esimerkiksi myymäläverkoston laajentamissuunnitelmia ole muualle. Mahdollista se toki on, mutta nyt rakennamme tulevaisuutta näille toimipisteille.”

Best-Caravanin myyntivalikoimaan kuuluvat Dethleffs, Hobby ja Kabe sekä matkailuautoissa lisäksi Adria, Rapido ja Concorde.

 

www.best-caravan.fi

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi