Uutiset

Työkoneet

Wirtgeniltä uusia kompaktin kokoisia ja kustannustehokkaita jyrsimiä

Kylmäjyrsimiin erikoistunut Wirtgen tuo Euroopan markkinoille uuden, seuraavaa sukupolvea edustavan, metrin luokkaan sijoittuvan jyrsinkolmikon. Uudet mallit ovat W 100 Fi, W 120 Fi ja W 130 Fi. Näissä uusissa jyrsimissä on hyödynnetty valmistajan isomman F-sarjan teknologiaa.

Jyrsinavustin ja WPT nyt ensi kertaa metrin luokassa

Uusien kylmäjyrsimien työleveydet ovat 1,0, 1,2 ja 1,3 metriä. Moottorina niissä on Stage V -normit täyttävä voimanlähde. Moottori on kaikissa malleissa John Deeren diesel, josta saadaan tehoa 265 kilowattia. Wirtgen ja John Deere ovat yhdessä muokanneet moottoria, niin että siitä saadaan jyrsintätöissä ulos paras mahdollinen vääntömomentti. Huomiota on kiinnitetty myös polttoaineenkulutukseen, jonka sanotaan laskeneen oleellisesti. Silti jyrsintätehoa on tarjolla reilusti jopa 330 millimetriä syviin jyrsintöihin.

Koneen toimintoja kontrolloivat koko ajan jyrsinavustin (Mill Assist), suorituskyvyn valvonta (Wirtgen Performance Tracker eli WPT) ja tasausjärjestelmä (Level Pro Active levelling system).

Wirtgenin isot kylmäjyrsimet ovat valmistajan mukaan saaneet alalla suunnannäyttäjän roolin kustannustehokkuutensa ja tarkan jyrsintätuloksensa ansiosta. Nyt nämä samat ominaisuudet ovat tarjolla myös pienemmissä, kompaktin kokoisissa jyrsimissä.

Jyrsinavustimella lisää jyrsintätehoa

Automaattitilassa jyrsinavustin valitsee suotuisan tasapainon jyrsintätehon ja kustannusten väliltä. Se parantaa suorituskykyä ja vähentää samalla polttoaineen- ja veden kulutusta sekä terien kulumista. Myös CO2-päästöt vähenevät.

Koneen käyttäjällä on valittavissa kolme erilaista toimintatilaa; ”ECO”, ”Optimoitu suorituskyky” tai ”Jyrsinnän laatu”. Viimeisessä vaihtoehdossa jyrsinnän tuloksen karkeutta voidaan säätää asteikolla 1–10. Ykkönen merkitsee karkeaa ja 10 erittäin hienoa jyrsintätulosta. Säätö tehdään nappia painamalla.

Jyrsinavustin ohjaa myös voimansiirtoa. Näin jyrsinrummun pyörintänopeus voi tarpeen tullen automaattisesti pienentyä tai suurentua. Alhaiset nopeudet vähentävät niin polttoaineenkulutusta kuin terien kulumista. Suuremmilla nopeuksilla saavutetaan hienompaa jyrsintäjälkeä sekä suurempia jyrsintäpinta-aloja.

WPT varmistaa tarkan ja tehokkaan työsuoritteen sekä dokumentoinnin

Wirtgen Performance Tracker (WPT) tallentaa automaattisesti jyrsityt alat, jyrsintämassat sekä koneen polttoaineen- ja vedenkulutuksen. Erillistä seurantaa ei näin tarvita. Koneen käyttäjä näkee kaikki tärkeät tiedot ohjaamon näytöltä reaaliajassa. Työrupeamasta lähtee heti sähköpostilla automaattisesti raportti koneen omistajalle, kun työ on valmis.

WPT on saatavana lisävarusteena myös vanhempiin jyrsinmalleihin.

Nopeat säädöt moniin erilaisiin jyrsintätöihin

Kompakti koko ja pieni omamassa helpottavat näiden uusien jyrsimien kuljetusta työmaalta toiseen, sekä mahdollistavat moninaisten kohteiden jyrsinnän. Koneet soveltuvat hyvin ahtaisiin kohteisiin, kuten kaupunkien keskustoihin ja pysäköintipaikoille. Ne soveltuvat hyvin päällysteiden uusintaan sekä kokonaisten pintojen poistoon niin pienillä kuin keskikokoisilla työmailla.

Uudet kompaktit jyrsinkoneet voidaan nopeasti muuntaa erilaisiin kohteisiin vaihdettavan FCS-jyrsintärummun, erilaisten jyrsinterien ja säädettävän työleveyden ansiosta.

Selkeät hallintalaitteet

Kuljettajan valtakunta on uusittu. Ohjaamo on valmistajan mukaan nyt mukava, ergonomisesti muotoiltu sekä ulkoasultaan nykyaikainen. Koneen käyttäjällä on hyvä näkyvyys työkohteeseen jyrsinkoneen kapeuden johdosta. Apuna on myös viisi kameraa. Käsinojassa oleva, viiden tuuman näyttö kertoo kaiken koneen toimintojen kannalta oleellisimman tiedon.

Ohjaamoon käynti tapahtuu nyt koneen takaa. Käyttäjä pääsee näin koneen ohjaimiin ahtaissakin paikoissa.


Lue seuraavaksi