Uutiset

Työkoneet

Wirtgen Groupilta akkukäyttöisiä laitteita ja uusi iskupalkkimurskain

Wirtgen Group esittelee kevään Intermat-messuilla Pariisissa 24.–27.4. kestävän kehityksen teknologiaa tierakentamiseen teemalla Smarter.Safer.More Sustainable. Messuilla nähdään myös uutuudet Kleemann Mobirex MR 100 (i) NEOe -murskain ja Hamm HD 12e -valssijyrä. Konsernin pyrkimyksenä on vähentää tierakentamisen CO2-päästöjä pienentämällä koneidensa päästöjä.

Messuilla on esillä valmistajan laaja kattaus tierakentamisen koneita ja laitteita. Wirtgenillä kiinnitetään huomioita koko rakennusprosessiin aina suunnittelusta itse tuotantoon, ja lopuksi vielä jälkidokumentointiin saakka. Digitalisaatiota hyödyntämällä voidaan parantaa kestävää kehitystä sekä työn tarkkuutta.

Uusi iskupalkkimurskain

Kleemann esittelee Pariisissa Mobirex MR 100(i) NEO/NEOe -iskupalkkimurskaimen. Laite edustaa Kleemannin uutta kompaktin kokoisten murskainten perhettä. Luvassa on tehoa ja joustavuutta. NEOe-versio on täyssähköinen murskainmalli.

Akkukäyttöä ja vetypoltinta

Uusi täyssähköinen Hamm HD CompactLine -valssijyrä tarjoaa hiljaista tiivistystä paikallisesti nollapäästöin. Koneen luvataan tarjoavan saman työsuoritteen, jonka vastaava polttomoottorijyrä tekee. Intermatissa nähdään 2,7 tonnin painoinen malli HD 12e.

Osastolla on esillä myös Benningshovenin uusinta kehitystä olevia polttimia tierakentamiseen. Nyt nähdään ensimmäistä kertaa polttimia, joka käyttävät polttoaineenaan 100-prosenttista vetyä.
Kyseessä on merkittävä askel tierakentamisen kestävässä kehityksessä.

Ahtaisiin paikkoihin on tarjolla Vögelen asfaltinlevittimiä malliltaan Mini 500 ja Mini 502. Ne ovat kooltaan erittäin pieniä ja keveitä levitinmalleja. Työleveys on 0,25–1,8 metriä. Mini 500 ja Mini 502 ovat polttomoottorikäyttöisiä, mutta myöhemmin tänä vuonna tulevat markkinoille myös niitä vastaavat täyssähköiset levitinmallit Mini 500e ja Mini 502e.      

Jyrsinterien kierrätystä

Wirtgen on julkaissut esitelmän “Recycling of Milling Tools” (jyrsintyökalujen kierrätys). Nyt Wirtgen Group on yhdessä järjestelmäkumppaninsa Betekin kanssa yksi kolmesta ehdokkaasta innovaatiopalkinnon saajaksi kategoriassa “Tiet, materiaalit ja perustukset”. Yritykset kehittivät yhdessä menetelmän, jonka myötä jyrsinterien karbidia voidaan käyttää uudelleen tai hyödyntää uusien terien valmistuksessa esimerkiksi Wirtgenin kylmäjyrsimissä käytettäväksi. Menetelmä säästää luonnonmateriaaleja sekä pienentää terän valmistusprosessin hiilijalanjälkeä.

Näitä kaikkia on tarjolla Wirtgen Groupin osastolla numero G158 hallissa 5a. 700 neliömetrin osastolla on esillä niin Wirtgenin, Vögelen, Hammin, Kleemannin kuin Benninghovenin laitteita.
Lisäksi osastolla pääsee tutustumaan Wirtgen Groupin tulevaisuuden visioihin sekä tapaamaan alan asiantuntijoita.


Wirtgen Groupin tuotteita tuo maahan ja jälleenmyy Wirtgen Finland.


Lue seuraavaksi