Uutiset

Työkoneet

Nopeaa tienparannusta Sisiliassa Wirtgenin kylmäjyrsimellä

Wirtgenin suuri W 210 Fi -kylmäjyrsin soveltuu käytettäväksi myös ahtaissa paikoissa. Mill Assist -toiminto ja automatisointi nopeuttavat työskentelyä vaihtelevissa maastoissa. Esimerkiksi Sisilian upeissa maisemissa on teiden kunnossapito monesti erittäin haastavaa, koska väylät ovat kapeita ja liikenteen on sujuttava töidenkin aikana. Paikallinen urakoitsija päätti kuitenkin hankkia suuren W 210 Fi -kylmäjyrsimen, jonka avulla tien jyrsintä koko leveydeltään onnistuu kahdella, kolmella ajolla.          

Korjattavien tienpätkien pituus vaihtelee 50:stä 500 metriin. Tällaisissa työkohteissa jyrsintä siirrellään paljon paikasta toiseen osittain koneen ominkin voimin. Uuden F-sarjan jyrsimen edut tulevat esiin nopeana työn aloittamisena. Haluttua jyrsintäjälkeä saadaan valmistajan mukaan aikaiseksi aina heti jyrsinnän alettua, lyhyissäkin rupeamissa.

Tasaista työnjälkeä

”Olen työskennellyt paljon Wirtgenin koneiden kanssa, myös tämänkokoisten kylmäjyrsimien kanssa. Minun on myönnettävä, että olen erittäin vaikuttunut tämän F-sarjan jyrsimien ominaisuuksista”, sanoo Roberto Prainito, joka omistaa Sicilstrade-koneurakointiliikkeen.

Mill Assist -järjestelmä valvoo koko ajan jyrsintätyön etenemistä sekä varmistaa työn laadun jyrsinnän ensi metreistä alkaen. Työn jälki on aina tasaista riippumatta vetojen pituudesta, oli sitten kyseessä 50 metrin jyrsintä kolmen senttimetrin syvyydellä tai 500 metrin veto viiden senttimetrin syvyydellä. Näin kuljettaja pystyy keskittymään paremmin muihin osa-alueisiin, kuten purkukuljettimen käyttöön ja jyrsimen pitämiseen oikealla ajolinjalla. Näin jyrsintä nopeutuu ja työn tuottavuus kasvaa.

Kone on Prainiton mukaan helposti hallittavissa ja sen jyrsintäteho on erittäin korkea. Ne yhdessä koneen joustavuuden kanssa tekevät siitä ideaalisen jyrsimen mutkaisille teille. Sicilstraden tiimi levittää uutta pintaa aina heti jyrsinkoneen perässä käyttäen hyväksi jyrsittyä asfalttiaineista sekä täysin uutta asfalttia. Näin uutta pintaa syntyy nopeasti ja liikenteen katkokset ovat minimaalisia.

“Me olemme nyt tehneet vain lyhyitä pätkiä kerrallaan ja niissä tämä kone on toiminut erinomaisesti. Odotan jo mielenkiinnolla, miten se selviää suuremmissa urakoissa”, sanoo Prainito.

Wirtgenin Raffaele Centonze (vas.) ja Roberto Prainito. Roberto on hyvin tyytyväinen uuden kylmäjyrsimen työnjälkeen.

Automatiikka säästää aikaa

Monet automaattiset toiminnot, kuten paikannukset ja muut asetukset jyrsinnän aloittamiseksi sekä purkukuljettimen automaattinen seuranta, nopeuttavat toimintaa oleellisesti ja parantavat tuottoa. Lisäksi mahdollisuus tallettaa jyrsintäsyvyyksiä sekä muita ajossa tarvittavia asetuksia tekee valmistajan mukaan yhdessä Mill Assistin kanssa työstä erityisen helppoa erikokoisillakin työmailla.     Wirtgen Groupin tuotteita tuo maahan ja jälleenmyy Wirtgen Finland.


Lue seuraavaksi