Uutiset

Työkoneet

Maailman ensi-ilta ConExpossa – Wirtgenin kylmäjyrsimien uudet lippulaivat julkistetaan

Wirtgen julkistaa suurten jyrsimien uuden sukupolven. Niihin on tehty kauaskantoisia parannuksia, jotka lisäävät valmistajan mukaan suorituskykyä ja näin työtehoa. Kylmäjyrsimiin erikoistunut valmistaja esittelee nyt F-sarjaan kaksi uutta lippulaivamallia; W 220 Fi:n ja W 250 Fi:n. Uutuudet ovat esillä Las Vegasin ConExpo-messuilla maaliskuussa.

Uudet W 220 Fi- ja W 250 F -kylmäjyrsimet tarjoavat laajaa käyttöaluetta maksimissaan 350 millimetrin syvyiseen jyrsintään. Monet eri ajoasetukset takaavat maksimaalisen lopputuloksen. Esimerkiksi W 220 Fi on varustettu kaksiportaisella Dual Shift -powershift-vaihteistolla ja W 250 Fi:ssä on puolestaan Active Dual Power -voimansiirto. Moottoritehot ovat seuraavat; W 220 Fi, 589 kW (810 hv) ja W 250 F, 743 kW (1 010 hv), eli kyse on järeistä laitteista.

Avustin vakiona (MillAssist)

Aikaisempien mallien, W 200 Fi, W 207 Fi ja W 210 Fi, tavoin uudet mallit asettuvat uudelle tasolle, kun on kyse jyrsintätehokkuudesta. Automaattiajossa jyrsintäavustin optimoi koko ajan parhaan suorituskyvyn ja minimaalisen kulutuksen. Wirtgeniltä todetaan, että jyrsintätuloksen parantumisen lisäksi polttoaineen, veden ja terien kuluminen vähenee, sekä myös CO2-päästöt.
Koneenkäyttäjä pystyy valitsemaan kolme eri toimitilaa; kustannustehokkaan, suorituskykyisen tai korkeaan laatuun tähtäävän. Napin painalluksella voidaan jyrsintäjäljen laatu valita väillä 1–10 (karkea-erittäin hieno).

Ajon automaattinen hallinta
Ajoavustin kontrolloi koko ajan myös voimansiirtoa ja dieselmoottoria säätäen jyrsinrummun pyörimisnopeutta ajonopeuden mukaan niin hitaalla kuin suurella nopeudella operoitaessa. Hitaalla nopeudella polttoainetta ja teriä kuluu merkittävästi vähemmän. Myös suuremmalla nopeudella operoitaessa saavutetaan hyvä jyrsintäjälki.

Konemallista riippuen jyrsintäavustin säätää joko voimansiirtoa tai polttomoottoria tai molempia. Polttomoottoria pyritään käyttämään aina optimaalisella nopeudella, jolloin polttoainekulut pysyvät kurissa. Myös terien kuluminen vähenee tällöin. Wirtgen Performance Tracker (WPT) laskee koneelle reaaliajassa optimaaliset jyrsintäarvot. Kaikki oleelliset parametrit ovat koneen käyttäjän nähtävillä käytön aikana näyttöpaneelissa. Järjestelmä myös lähettää automaattisesti raportin käytetyistä arvoista sähköpostiin jyrsinnän päätyttyä.


Lue myös: Wirtgenin MillAssist automatisoi jyrsinnän

Lue seuraavaksi