Uutiset

Työkoneet

Volvo vahvistaa täyssähkökoneiden segmenttiä yrityskaupalla

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ilmoittaa ostaneensa hollantilaisen, akkukäyttöisiin maarakennuskoneiden valmistukseen keskittyvän Limachin. Tähän saakka viittä tela-alustaista ja yhtä pyöräalustaista kaivukonetta valmistanut Limach on toiminut vain kotimarkkinoilla. Tehdas sijaitsee Keski-Hollannissa paikkakunnalla Ede.

Virallinen yhtiönimi on Electric Special Technics B.V ja yleisimmin yritys ja koneet tunnetaan nimellä Limach. Yrityskauppa vahvistaa osaltaan Volvo CE:n koneiden sähköistämiseen tähtäävää strategiaa. Limach-koneet täydentävät sopivalla tavalla Volvon jo olemassaolevaa täyssähköisten koneiden valikoimaa. Hollantilaisvalmistaja on jo aiemmin käyttänyt akkukoneidensa pohjana Volvo-kaivukoneiden runkoja, ohjaamoja jne., joten ne on helppo integroida osaksi Volvo-tuotantoa. Limach poistaa koneista polttomoottorin ja korvaa sen itse kehittämällään akku- ja voimansiirtopaketilla.

”Ilmastonmuutos on totta ja me uskomme erilaisten yhteistyömallien olevan yksi keino vastata tämäntyyppisten kestävien ratkaisujen lisääntyvään kysyntään. Me Volvolla lisäämme muutostahtia kohti yhä ympäristöystävällisempiä voimanlähteitä”, sanoo teknologiajohtaja Thomas Bitter (Volvo CE).

Limach-perheen pienin on 1 810 kilogrammaa painava täyssähkömalli E18.3. Suurin taas 14 tonnin E140.1.

”Limach perustettiin tarkoituksena kehittää sähkötekniikkaa kaivukoneisiin. Jokainen kone on räätälöity tehtaallamme asiakaslähtöisesti. Ensimmäinen malli valmistui vuonna 2017 ja sen jälkeen kysyntä täällä Hollannissa on kasvanut kovaa vauhtia. Kiitos Volvon investoinnin, voimme nyt lisätä tuotannon volyymia ja myös kasvattaa mallistoa edelleen tyydyttämään markkinoiden tarpeita”, sanoo toimitusjohtaja Rens de Bruijn (Limach).

Tiedotteen mukaan Limach jatkaa itsenäisesti toimivana yhtiönä, eikä sillä ole huomattavaa vaikutusta Volvon Groupin liikevaihtoon tai taloudelliseen asemaan.


Lue seuraavaksi