Uutiset

Työkoneet

Volvo CE edistää työmaiden turvallisuutta

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) esittelee jarruavustinjärjestelmän, joka estää törmäyksiä parantaen näin työmaiden turvallisuutta (Collision Mitigation System). Julkistus tukee valmistajan pyrkimyksiä onnettomuusvapaaseen koneurakointiin. Uusi järjestelmä on tarkoitettu pyöräkuormaajiin. Siinä kuljettajan apuna on peruutettaessa automaattinen jarrutustoiminto. Näin törmäysriski pienenee.


Järjestelmä jarruttaa automaattisesti sekä kehottaa kuljettajaa toimenpiteisiin havaittuaan esteen peruutettaessa. On tutkittu, että pyöräkuormaajilla peruutetaan 40–50 prosenttia niiden kokonaiskäyttöajasta. Näin niihin on erittäin tärkeää saada käyttöön törmäyksen estävä järjestelmä.

Volvo Groupiin kuuluvana Volvo CE:llä on samat turvallisuuteen tähtäävät tavoitteet niin tuotteissa kuin toiminnassa. Pyöräkuormaajiin asennettava jarrutusjärjestelmä on helppo tapa parantaa työmaiden turvallisuutta.

”Me pyrimme Volvo CE:llä kehittämään järjestelmiä, jotka eivät vain lievennä onnettomuuksien seurauksia, vaan myös pyrkivät estämään onnettomuuksien syntymisen kokonaan. Tämä uusi törmäyksenestojärjestelmä on yksi tärkeä osa pyrkimystämme vähentää onnettomuuksia sekä päästä ilman onnettomuuksia tapahtuvaan toimintaan”, sanoo Volvo CE:n pyöräkuormaajien tuotepäällikkö Lars Eriksson.

Miten se toimii?

Tämä uusi järjestelmä vie käyttäjät askeleen lähemmäs turvallisempaa työmaata sekä vähentää keskeytysten riskiä, joita eri esteet aiheuttavat. Järjestelmä tunnistaa esteen ja aktivoi jarrutuksen 2–3 sekunniksi, jotta koneen kulku hidastuu tai jopa pysähtyy kokonaan. Automaattinen jarrutustoiminto antaa myös kuljettajalle impulssin lisätoimenpiteisiin. Kasalle ajossa järjestelmä muistaa nousun jyrkkyyden eikä aktivoidu peruutettaessa alas. Järjestelmä voidaan myös hetkellisesti kytkeä pois päältä.

Automaattinen jarrutustoiminto on käytössä pyöräkuormaajissa vain peruutettaessa nopeuksilla 3–15 kilometriä tunnissa käytössä olevasta vaihteesta riippumatta. Järjestelmä ei kuitenkaan kokonaan estä törmäystä, vaan vastuu on kuljettajalla.

Turvallisuutta työmaille

Volvo CE:n kehittämä ja patentoima jarrutusjärjestelmä on saatavana tehdasasennettuna lisävarusteena seuraaviin pyöräkuormaajamalleihin; L110H/L120H OptiShift, L150H, L180H, L220H, L260H ja L200H High Lift. Järjestelmä voidaan myös jälkiasentaa olemassa olevaan kalustoon sovittamalla koneeseen jarrutusjärjestelmän vaatima tutkalaitteisto.

Uusi törmäyksen estävä järjestelmä on saatavilla kaikkialla maailmassa.


Lue seuraavaksi