Uutiset

Työkoneet

Stadin Mörinät 2023 -tapahtumassa nähtyä – osa 3


Konepörssi kuuluu näyttelyihin kuin kärpäset kesään. Niinpä toimituskuntamme kiersi tietenkin tätä pääkaupunkiseudun ensimmäistä Mörinä-tapahtumaa taas innokkain mielin. Tapahtumassa päästiin tutustumaan ensi kertaa moneen uuteen toimipisteeseen. Oheisena vähän satoa, mitä kameran linsseihin tarttui.Wihuri & RealMachinery

RealMachineryn pääkaupunkiseudun toiminnot ovat nykyisin Wihuri Teknisen Kaupan kanssa samoissa tiloissa Vantaan Pyhtäänkorventiellä. Stadin Mörinöillä nähtiin RealMachineryn nimenmuutoksen kokeneen edustuksen eli Develon-maarakennuskoneiden ensiesiintyminen kehä kolmosen alueella. Arvovaltaisia vieraitakin nähtiin, kun Antti Aarnio-Wihuri poikkesi pihalla tutustumassa tarjontaan. Sitä olikin paljon tarjolla. Wihuri Teknisen Kaupan ja RealMachineryn edustuksien (mm. Develon, Bobcat, Ammann, Wille, Norcar) lisäksi esillä runsas kattaus lisälaitteita ja muuta alan tarviketta. Pihalla nähtiin Allu, SKF, Dynaset, Stark, Geotrim, Serco, Snowek, Novatron, Vama, TuraSteel, Trombia ja Riveria.

Riveria (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä) esitteli kuorma-auton perävaunuun rakennettua monikonesimulaattoria. Liikuteltava simulaattorivaunu on helposti kuljetettavissa sinne, missä harjoittelua tarvitaan, vaikkapa yrityksien käyttöön. Riverialla on toimipisteet Joensuussa, Kiteellä, Nurmeksessa, Lieksassa ja Outokummussa. Simulaattoriopetuksen ohella on toki käytössä myös oikeitakin maarakennuskoneita 3D-järjestelmillä varustettuna. Koneoperaattoreista on maanlaajuinen, huutava pula. Riveria pyrkii omalla panoksellaan turvaamaan infra-alan jatkuvuutta.

Develon-koneiden pääkaupunkiseudun lanseerauksen ohella nähtiin Ammannilta ensimmäinen täyssähkökäyttöinen kaksoisvalssijyrä (lue tästä lisää uudesta sähköjyrästä).

Riverian monikonesimulaattoreita perävaunussa.
Sakari Kölliltä saa aina tietoa voiteluasioihin.


Konetalo Vainikka

Konetalo Vainikalla pääsi tutustumaan intialaisvalmisteisiin Solis-traktoreihin. Ne ovat Konetalo Vainikan Jussi Lehtosen mukaan saavuttaneet hyvän suosion monissa eri käyttökohteissa niin ammatti- kuin yksityiskäytössä. Myös Giant-pyöräkuormaajia työlaitteineen nähtiin Vainikan pihalla. Muuta nähtävää tarjosi Turun Trailertukku, joka oli tuonut näytille erilaisia, henkilö- ja pakettiautolla vedettäviä perävaunuja.

Uutuustuotteena nähtiin Konetalo Vainikan myyntiin tuleva Dibo JMB-M+ 350/18 -pesutraileri, jota paikalla esitteli Clenin Vesa Laurila. Kokoonpano on rekisteröity vedettäväksi työkoneeksi, joten vuosikatsastusta sille ei tarvita. Pesutraileri soveltuu hyvin rasvaisten koneiden ja laitteiden pesuun vaikkapa työmaalla. Siinä on oma 450 litran vesisäiliö sekä mahdollisuus ottaa vettä ulkoisesta lähteestä. Kohler-dieselmoottori pyörittää painepesurin pumppua, joka parhaimmillaan tuottaa 350 baarin paineen. Pesuvettä saadaan ulos jopa 18 litraa minuutissa. Erillinen dieselkäyttöinen lämmitin lämmittää pesuveden 110 Celsius-asteiseksi, jolloin pesutulos paranee. Laitteessa on myös höyrytoiminto esimerkiksi sulatuskäyttöön. Pesuletkulla on mittaa 40 ja syöttövesiletkulla 25 metriä. Kokoonpano paino on 980 kilogrammaa ja väritys ajan hengen mukaisesti käärijämäinen.

Clenin Vesa Laurila esitteli uutta Dibo JMB-M+ 350/18 -pesutraileria..


Avesco

Avescolla päähuomio kiinnittyi uusien toimitilojen esittelyyn, mikä sekin tapahtui monien muiden tapaan ensi kertaa suurelle yleisölle. Caterpillar-koneiden Suomen pääpaikka sijaitsee nyt Keravalla, Myllynummen teollisuusalueella. Mörinöillä piha oli tietenkin täynnä Caterpillarin eri konetyyppejä laidasta laitaan. Konesuunnistuksen lyhyen oppimäärän tuloksena porttien sisäpuolelta löytyi kaivukoneita monina eri sovelluksina, materiaalinkäsittelykoneita, pyöräkuormaajia, asfaltinlevittimiä, jyriä ja generaattoreita, ja kaikki tietenkin Cat-merkkisiä.Lue myös:

Lue seuraavaksi