Uutiset

Työkoneet

Stadin Mörinät 2023 -tapahtumassa nähtyä – osa 2


Konepörssi kuuluu näyttelyihin kuin kärpäset kesään. Niinpä toimituskuntamme kiersi tietenkin tätä pääkaupunkiseudun ensimmäistä Mörinä-tapahtumaa taas innokkain mielin. Tapahtumassa päästiin tutustumaan ensi kertaa moneen uuteen toimipisteeseen. Oheisena vähän satoa, mitä kameran linsseihin tarttui.


Machinery

Machinery esitteli Mörinöillä esimerkiksi uutta kotimaista Swan Lift-nivelteleskooppinostinta. Mielenkiintoinen uutuus on korista ohjattava, akkukäyttöinen ja erittäin nopea. Nokialla valmistettavat nostimet ovat myös väyläohjattuja ja niiden hallinta on erittäin tarkkaa. Swan Lift -nostimet ovat tehtyjä kestämään Suomen vaativat olosuhteet, ja palaute asiakaskunnalta on ollut erittäin positiivista. Innovatiivinen Swan Lift panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja seuraava, hieman pienemmän kokoluokan nostinuutuus saapuu pian markkinoille.

Tornokone esitteli puolestaan Putzmeisterin laadukkaita tuotteita betoniteollisuuden tarpeisiin. Putzmeister kulkee alan teknisen kehityksen kärjessä ja hybridipuomikoneiden lisäksi luvassa on myös täyssähköinen betoniauto.


Mad For Cars

Stadin Mörinöitä vietettiin myös Mad For Carsissa, jossa tarjolla oli upeiden MB GLS-kevytkuorma-autojen koeajomahdollisuus. Mad For Carsilla on aina myös käynnissä monia rahanarvoisia erikoiskampanjoita, joiden avulla huippuluokan ajoneuvon hankinta on tehty helpoksi ja kustannustehokkaaksi. Helsingin Hankasuontiellä voi johtotähtien lisäksi samalla tutustua Mad For Carsin muuhun upeaan autovalikoimaan, johon kuuluu esimerkiksi Ferrarin, Lamborghinin sekä Porschen huippumalleja.


Powerlift Finland

Nostoalan asiantuntija Powerlift Finland esitteli Espoon Kiilaniityntiellä kattavia nosto-, vuokraus-, kuljetus- sekä varastointipalveluitaan. Tuote-esittelyjen lisäksi omaa nostovoimaa testaava sormikoukkukilpailu keräsi yleisön huomion.


Agco Suomi

Espoon Minttupellossa Agco Suomella oli esillä esimerkiksi Valtran, Fendtin, Sampo Rosenlewin, Keslan ja FMG:n tuoteperheet. Yhteistyökumppaneista esittäytyivät Japa-klapikoneet, Startax, TSR-generaattorit, Aku-perävunut, Hapa-koneet sekä Uukuniemen Metalli. Luonnollisesti myös tarjoilut olivat kunnossa ja yleisö viihtyi Espoossa mainiosti.


Lännen Tractors

Lännen Tractorsin toimipisteessä Espoossa päähuomion keräsivät Lännen-monitoimikoneet sekä jatkossa täysin Suomessa valmistettavat Lundberg-taajamakoneet. Esillä olivat esimerkiksi Lundberg 4250 -pyöräkuormain 72 hevosvoiman moottorilla ja yli kolmen metrin nostokorkeudella, sekä Lännen 8800M, jossa tehokas moottori yhdistyy voimakkaaseen etukuormaimeen ja ulottuvaan kaivulaitteeseen.


Hybeko

Hybekolla huomio kiinnittyi Genie-nostimien kattavaan valikoimaan niin kokoluokkien kuin käyttötarkoitusten osalta. Esillä oli saksinostimia, kuukulkijoita, mastonostimia ja materiaalinostimia monipuolisilla käyttövoima- ja puomistovaihtoehdoilla. Genie on saanut asiakaskunnaltaan runsaasti kiitosta tehokkuuden, helpon käytettävyyden ja esimerkiksi akkujen kestävyyden ansiosta.


Mateko ja CE Rental

Kartanonherrantiellä Espoossa oli mainio mahdollisuus tutustua Matekon ja CE Rentalin kattavaan JCB-maarakennuskonevalikoimaan sekä monipuoliseen vuokrakonekattaukseen. Takapihan koeajokentällä halukkaat pääsivät puolestaan testaamaan koneita aidoissa olosuhteissa. Mielenkiintoisena uutuutena esiteltiin esimerkiksi JCB TLT525-60E -täyssähkökurottaja, jonka latausvoima riittää hyvin pitkänkin työpäivän vaatimuksiin.


Suvanto Trucks

Suvanto Trucksin toimipisteessä aivan Kehä III:n tuntumassa Vantaan Tuupakantiellä oli esillä niin vaihtolava-autoja, nosturiautoja sekä tuoretta Volvo-kalustoa, ja samalla vietettiin uuden toimipisteen avajaiskarkeloita. Asiakaskunta on löytänyt uuteen osoitteeseen mainiosti, ja kauppa on käynyt mallikkaasti. Suvannon tuotteiden lisäksi Mörinöillä oli mahdollista myös tutustua Hansa Skandinavian monipuolisiin betoninkuljetustuotteisiin.


Diesel Motor Nordic

Helsinkiläisen Diesel Motor Nordicin Henrik Hieta esitteli Mörinöillä esimerkiksi Deutzin Stage V -moottoreita, järkevästi hinnoiteltuja Deutz-kulutusosia sekä Deutz PowerBlue -lisäaineilla tehostettua urealiuosta. Katseenvangitsijana Mörinöillä toimi puolestaan upea Fordson Super Major, joka herätti varmasti jokaisen vierailijan sisäisen traktorikuskin.


Nordic Truck Center

Nordic Truckcenterin toimipisteessä Tammiston Kauppatiellä aivan Kehä III:n tuntumassa oli esillä koko DAF:n kattava mallisto mukanaan Truck of the Year 2023 -palkinnon saanut DAF XD -malli. DAF-myynti kertoi merkin markkinatilanteen olevan maassamme hyvässä mallissa, ja erityisen miellyttävää on ollut täysin uusien DAF-asiakkaiden positiivinen palaute autojen suoriutumisesta maamme maanteillä.


Lue seuraavaksi