Uutiset

Työkoneet

SCT :lle uusi edustus: Cela-henkilönostimet

Asiakaskohtaisesti räätälöidyistä nosturiautoistaan tunnettu Scandinavian Crane Trucks Oy (SCT) on aloittanut italialaisten tela-alustaisten Cela-henkilönostinten maahantuonnin. Yritys panostaa tosissaan myös henkilönostinpuoleen ja Cela on jo kolmas SCT:n edustuksessa oleva henkilönostin-/nosturimerkki. Vuonna 2021 Mikko Seppälän luotsaama SCT aloitti Hoeflonin mininostureiden maahantuonnin ja aiemmin edustuksessa oli ja on edelleen italialainen BGLift.

Cela Srl on samaa konsernia BGLiftin kanssa ja oli näin ollen helppo valinta. Molemmat kuuluvat Brennero Cru -yhtymän tela-alustaisten nostureiden divisioonaan. Seppälän mukaan laaja erityyppisten nostureiden kirjo antaa kattavat mahdollisuudet palvella asiakkaiden erilaisia nostotarpeita.

”Hoeflon esimerkiksi soveltuu erityisen hyvin asennusnosturiksi ja myös kapeisiin, ahtaisiin paikkoihin. Teräsrakenteiden ja ikkunoidenkin asennukset ovat sille omiaan. Liukuva vastapaino tarjoaa erinomaiset nostoarvot. BGLift on taas erittäin helppokäyttöinen ja se onkin ensisijainen vuokraamoiden kone”, aloittaa Seppälä.

Cela DT25 Spyder

”Celan erikoisuus on, että sitä voidaan käyttää henkilönostimena, mutta sillä on myös koukkuarvot. Negatiiviset nostoarvot maan tason alla tapahtuviin nostoihin sillä ovat erinomaiset”, kehaisee Seppälä.

Yksi Celan etu on myös pitkä vaakaulottuvuus ylhäällä kerroksissakin.

”Tällä hetkellä minulla on maahantuotuna kaksi radio-ohjauksella varustettua DT25 Spyder -mallia, joiden maksimi työskentelykorkeus on tyyppinumeron mukaisesti 25 metriä. 13 metrin nostokorkeudella päästään 10 metrin vaaka-ulottumaan. Sillä tekee esimerkiksi kerrostalotyömaalla ihmeitä”, jatkaa Seppälä.

Harkiten liikkeelle

Maahantuonnin uuden merkin kanssa Seppälä sanoo aina aloittavansa varovasti tunnustellen.

”En tässäkään tapauksessa lähde soitellen sotaan. 25-metristä on koeajettu jo työmailla Turussa ja kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Haluan aina myös varmistaa, että varaosatoimitukset saadaan etupainotteisesti neuvoteltua kuntoon ja takuu- sekä huoltoasiat selviksi. Kun kuviot ovat selvillä, vältytään yllätyksiltä.”

Celaan saa asennettua tarpeen mukaan henkilönostimen, koukun, vinssin sekä 200 kilogrammaa kantavan työkalutason. Sitä voidaan käyttää yhdessä korin kanssa ja sen avulla on helppo viedä kerroksiin esimerkiksi työkaluja ja rakennustarvikkeita. Reunalaidat saa käännettyä kokonaan auki, jolloin taakan leveydellä ei ole merkitystä. Esimerkiksi lauta- tai levyniput saadaan kätevästi näin yläilmoihin.

Scandinavian Crane Trucks Oy:n miehet Mikko Seppälä (oik.) ja Marko Seilonen esittelemässä tela-alustaista Cela DT25 Spyder -henkilönostinta. Kyseessä on maastokelpoinen ja monipuolinen nostin, jolla hoituu niin koukku- kuin henkilönostintyöt. Maksimi työskentelykorkeus on 25 metriä.

2 950 kilogrammaa painavan DT25 Spyderin tuenta tasaa automaattisesti laitteen vaakatasoon. Henkilökori on tarkoitettu kahdelle ihmiselle ja sen kantavuus on 230 kilogrammaa. Maksimi nostokyky koukulle on 260 kilogrammaa.

Nostimen voimanlähteeksi on saatavilla sekä Kubotan dieselmoottori että litiumioniakusto. Dieselversiossa nostinta voidaan käyttää myös verkkovirralla ja koriin on saatavissa 230 voltin sähköä suoraan pistokkeesta, esimerkiksi käsityökalujen käyttöä varten.

Pakattuna koneen leveys on vain 1 150 millimetriä telan ulkoreunoista mitattuna. Kori tosin on 1 400 millimetriä leveä. Kun kori on paikoillaan, on koneen pituus nipussa 4 315 millimetriä ja korkeus hieman yli kaksi metriä. Maksimissaan tuenta vaati 3 600 millimetriä leveän tilan, mutta kapeammallekin kone pystytään petaamaan.

Seuraavaksi SCT:lle on tulossa pienempiä 15 metrin DT15 Spyder -malleja.

Kätevä apuväline on yhtaikaa henkilökorin kanssa käytettävä, 200 kilogrammaa kantava työkalutaso.

Nostimia laajalla sektorilla

Yli 48 maassa toimiva, yksityisomistuksessa oleva Cela Srl valmistaa monenlaista nostinkalustoa ja yrityksen vahva tukijalka on pelastusalan laitteistot kuten erilaiset nostimet ja tikasautot palokuntien käyttöön.

Tuoteohjelmassa on tela-alustaisten mininostureiden lisäksi myös paketti- ja kevyisiin kuorma-autoihin asennettavat nostimet. Vuoden 2022 liikevaihto oli yli 43 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 80. Yritys valmistaa kaikkiaan noin 600 erilaista nostinkonstruktiota vuodessa.

”Skandinavian markkinat näyttävät lupaavilta. Suomi on uusi maa meille ja odotamme innolla yhteistyötämme SCT:n kanssa”, kertoo Silvia Bertoni Celan markkinointiosastolta.

Cela Srl on perustettu vuonna 1965.

”Pitkä kokemuksemme ja erikoistumisemme on tehnyt meistä yhden alan johtavista valmistajista. Valmistamme laitteita eri teollisuudenhaarojen ja palveluammattien käyttöön. Nostinvalikoimamme käsittää nostokorkeudet 15–72 metriä. Tuotteemme ovat tunnettuja korkeasta laadusta, turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Työskentelemme koko ajan parantaaksemme edelleen tuoteportfoliotamme”, jatkaa Bertoni.

Celan tuotantolaitos Pohjois-Italiassa on kokoonpanotehdas, jonne osat tulevat alihankkijoilta.

”Tarkkailemme ja mittaamme koko ajan alihankkijoidemme toimintaa ja kaikille käytettäville osille on korkeat laatuvaatimukset.”

Tela-alustaisten nostinten päämarkkina-alue on Euroopassa ja siellä etenkin Italiassa, Ranskassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Kahden viime vuoden aikana myös Amerikan markkinat ovat kasvaneet. Yrityksen strategia tähtää harkittuun laajentumiseen ja Suomikin on osa tätä kasvua.

Cela Srl valmistaa monenlaista kalustoa myös palolaitosten tarpeisiin.

”Tela-alustaisten nostinten perheessä on 10 mallia nostokorkeuksilla 15–40 metriä. Koneet räätälöidään tehtaalla hyvinkin asiakaskohtaisesti. Suomeenkin jo nyt saapunut Cela DT25 on meidän suosituin mallimme kautta aikojen”, jatkaa Bertoni.

”Tela-alustaiset nostimemme omaavat erittäin laajan työskentelygeometrian. Samalla ne ovat kuitenkin erittäin kompakteja ja soveltuvat todella ahtaissa paikoissa tehtäviin nostoihin. Kaikki nostimet voidaan varustaa monipuolisesti muun muassa koukulla, vinssillä, henkilökorilla ja työkalutasolla. Automaattinen tasausjärjestelmä lisää turvallisuutta ja nopeuttaa petaamista.”

”Melko tuoreita malleja tela-alustaisten tuotepaletissamme ovat DT37 ja DT40. Olemme tuoneet markkinoille myös hybridimallin. Tuotekehityksemme toimii koko ajan kohti uusia innovaatioita. Lähiaikoina esittelemme 18 tonnin kuorma-auton alustalle 60 metrin nostokorkeuteen yltävän kuormanosturin”, lopettaa Bertoni.

Henkilönostimissa radio-ohjaus on vakiovaruste





Lue seuraavaksi