Uutiset
Hoeflonit nyt Liedosta
Mikko Seppälä on hoitanut parisen vuotta Hoeflon-mininostureiden myyntiä ja jälkimarkkinointia. Yrityksensä Scandinavian Crane Trucks Oy (SCT) edustaa Hoeflonin lisäksi italialaisen BGLiftin tuotteita. Konetyypin edut on kentällä havaittu ja niiden kysyntä on kasvusuunnassa.
Hoeflon on kahdesta nosturimerkistä enemmän se täsmäohjus, joka soveltuu urakoitsijoiden ja rakennusfirmojen käyttöön ja omistukseen. BGLift on taas paremminkin vuokraamoiden kone.
”Edellisen maahantuojan lopetettua Hoeflonin kanssa touhuamisen, niin meille alkoi tulla huoltokyselyjä ja varaosiakin tiedusteltiin. Huoltoja sitten pajalla tehtiin ja osia tilattiin Hollannista. Samalla lähennyttiin tehtaan kanssa. Siitä alkoi sitten vähitellen myös koneiden myynti”, aloittaa Seppälä.
”Aluksi en ollut kiinnostunut koko hommasta eli myymään pelkkiä esitetietoja, sillä esimerkiksi Hoeflon C6 -nosturin toimitusajat liikkuivat noin 12–13 kuukaudessa. Suomessa asiakkaat kun ovat erittäin ammattitaitoisia ja haluavat myös itse päästä kokeilemaan laitteitta ennen hankintapäätöstä. Sittemmin tehtaan tuotannon kapasiteetti on kolminkertaistettu ja nyt volyymimallin, 17 metriin nostavan C6:n toimitusaika on jossain 15–20 viikon välillä”, valistaa Seppälä.
Seppälällä on aina varattuna tehtaan linjalta tuotantopaikkoja, mikä takaa laitteiden tasaisen saannin. Hiljalleen konsepti on lyönyt läpi työmailla ja sen edut ymmärretään. SCT on nyt toimittanut asiakkaille kymmenkunta C6-nosturia ja ne kaikki ovat olleet varustettu teleskooppipuomin päähän asennettavalla jibillä, joka antaa 4,3 metriä sivu-ulottumaa. 13,5 metrin etu-ulottuvuudella voidaan siirtää vielä 240 kilogramman taakka.
”Yllätyin siitä, kuinka paljon asiakkaat nostavat koneita kerroksiin. Holvien kantavuus on rajoitettu, mutta hieman alle kolme tonnia painava C6 soveltuu hyvin esimerkiksi ikkunoiden asennukseen. Imukuppien käyttö juuri ikkuna-asennuksissa on kasvanut lujasti. Hissiasentajatkin hyötyvät jibin kanssa käytettävästä vinssistä”, jatkaa Seppälä.
SCT:n tuoteohjelmassa olevat Viavac-imukuppinostimet ovatkin kätevä apu rakentajille.
Vastapaino Hoefloneissa on liikuteltava, mikä osaltaan takaa hyvät ylänostoarvot verrattuna kuormausnostureihin. Hoeflon C6 siirtyy keveytensä ansiosta henkilöauton peräkärryllä.
C6 on siis varsin kompakti, mikä tarkoittaa myös kapeutta. Telan ulkoreunoista mitattuna leveys on 750 millimetriä, joka sallii ahtaasta oviaukosta ajamisen. Kun puomi on ajettu täysin nippuun koneen päälle, on kokonaiskorkeus alle kaksi metriä. Myös koneen hyvät petausmahdollisuudet edesauttavat tiukoissa paikoissa työskentelyä.
Viisi kokoluokkaa
Hoeflon valmistaa tällä hetkellä tela-alustaisia mininostureita viidessä eri kokoluokassa. 2 850 kilogrammaa painava C6 on malliston keskivaiheilta ja sitä järeämmät mallit ovat C10 (4 t) ja vuoden 2019 Baumassa lanseerattu, noin yhdeksän tonnia painava, täyssähkökäyttöinen C30e. Pienet koneet ovat tyyppimerkinnöillä C1 ja C4. C1 painaa vain noin 1 000 kilogrammaa, mutta pystyy nostamaan 550 kiloa lähes kuuteen metriin.
Langaton kauko-ohjain on sekin Hoeflonin omaa valmistetta ja käytettävyyteen on panostettu. Koneen kyljessä on kaksiasentoinen ”virtalukko”. Toisessa asennossa konetta ajetaan ja pedataan ja toisessa suoritetaan nostot.
Kolmeakin liikettä voi dieselillä käytettäessä ajaa jouhevasti samaan aikaan, sähköllä kahta. Nostotilanne näkyy koko ajan näytössä sallittuine kuormineen. Tuentatilanteessa portaattomasti toivottuun kulmaan lukittavissa olevat tukijalat ovat myös kaaviona näytöllä. Tukijalkojen liikkeitä, sekä nostoa/laskua että jatketta, hallitaan kätevästi kauko-ohjaimesta.
Yksi merkittävä ominaisuus on myös se, että tukijalat voivat olla eri kulmissa, jolloin esimerkiksi seinän vieressä työskentely helpottuu. Järjestelmä laskee sallitun kuorman tehdyn tuennan mukaan.
Mikko Seppälä aloitti nelisen vuotta sitten yrityksensä Scandinavian Trucks Oy:n keskittymällä kappaletavaranosturilla varustettujen autojen suunnitteluun, rakentamiseen ja varusteluun. Tätä tehdään Liedon Tuulissuolla edelleen. Painopiste on nykyään enemmän rakentaa etukäteen valmiiksi kokonaisuuksia, ei niinkään enää ennakkotilausten mukaan. Yhteistyötä isompien nosturiautojen rakentamisessa tehdään somerolaisen PE-Markkinointi Oy:n kanssa.
Oma huoltoyhtiö SCT Service Oy huoltaa maahantuodut laitteet.
Liikevaihto on kasvanut vuosittain. Viime vuoden yhdeksästä miljoonasta kavutaan tänä vuonna noin 12 miljoonaan euroon. Käytettyjen nosturiautojen tuonti ja myynti on kasvattanut omalta osaltaan liikevaihtoa ja toimintaa viime aikoina. Myös tela-alustaiset nosturit ovat tärkeä osa kasvavaa bisnestä.