Uutiset

Työkoneet

Myöhästyivät Metkosta, mutta ehtivät Lietoon

Honka Trading Oy ja Länsi-Suomen konekeskus Oy  viettivät  avajaisia Liedossa. Esillä oli runsaasti kalustoa ja mm. Takeuchin uusia kaivukonemalleja.

”Turun alueella on ainakin toistaiseksi pidetty hengissä vanha tunnettu nimi ja tuossa seinäkyltissäkin se vielä komeilee”, sanoo myyntipäällikkö Juha Leivo Honka Tradingiltä. Liedon toimipisteessä on myös uusi kasvo. Konemyyntiä hoitaa Jari Järvinen. Konekeskuksen perustaja Reijo Jokinen on jäänyt jo eläkkeelle, mutta on auttanut Järvistä liikkeelle lähdössä. Kaksipäiväisissä avajaisissa tehtiin tutuksi niin Takeuchin-kaivukoneita kuin Atlaksen-pyöräkuormaimia ja jyräkalustoakin.

”Hiljattain Takeuchi on tuonut markkinoille kolme uutta kaivukonemallia. Ne myöhästyivät harmittavasti Metkosta, mutta kaksi ehti onneksi näihin avajaisiin eli 3,5 ja 5,0 tonnin painoluokat. Sellaiset vanhat mallit kuin 125, 135 ja 145 häipyvät historiaan ja tilalle tulevat koneet TB228, TB235 ja TB250. Niitten työpainot tulevat tyyppimerkinnöistä eli ovat 2.8, 3.5 ja 5.0 tonnia”, valistaa Leivo.

”Koneitten ulkomuotoa on nykyaikaistettu mm. pyöreämmillä linjoilla. Peränylitys on joitakin millejä entistä pienempi. Melutasoa on saatu pudotettua mm. äänieristystä lisäämällä. Takeuchin hydrauliikka on jo ennestään kiitettävää tasoa, mutta edelleen se on saatu tehokkaammaksi ja mukavammaksi käyttää. Hienosäätöä on tehty mm. venttiilistöön. Viilauksen ansiosta polttoainetalouskin on vielä parantunut. Suurin muutos on kuitenkin tilavammassa ohjaamossa. Kaikissa kolmessa koneessa on täsmälleen samankokoinen ohjaamo sekä yhteneväiset hallintalaitteet. Tilaa on nyt 10 prosenttia enemmän kuin aiemmin. Ohjaamon kippausominaisuus koneissa on säilytetty ennallaan”, kehaisee Leivo.

”Olemme myös vakinaistaneet varustelukäytäntöä niin, että 3,5 tonnista lähtien kaikissa koneissa on ilmastointi vakiona. Viiden tonnin painoluokasta ylöspäin lisähydrauliikkaa ohjataan tuplapropolla. Molempien kaivuvipujen päässä on siis peukalopyörät, joilla kauhanpyörittäjänkin hallitseminen on helppoa. Toki kaikista koneista saa myös riisutumpia ja edullisempia versioita. Suuntaus kuitenkin on, että ennen kysyttiin seitsemän tonnin koneisiin ja siitä ylöspäin pyörittäjiä. Nyt sellainen alkaa olla poikkeuksetta jo 3,5 tonnin koneissakin”, lopettaa Leivo.

Ja uutuusmallit kiinnostivat Liedossa kaupanteoksi asti. Jari Järvisen mukaan Takeuchi TB 235 kaupat solmi avajaisviikonloppuna Martti Kisko. Takeuchi TB 250 myytiin soramyynti Ismo Nurmelle.

www.honkatrading.comwww.konekeskus.com

Lue seuraavaksi