Uutiset

Työkoneet

Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy – urakoi Hyundain 9-sarjalaisilla

Pyöräkuormaajankuljettaja Markku Saari esitteli kuinka uusi Hyundai HL 757-9 pyöräkuormaaja korkealta kippaavalla viiden kuution Stark-kauhalla toimii hakkeenkuormauksessa. Hyundain pyöräkuormaajan kippauskorkeus on huomattavasti korkeampi kuin useimmilla muilla merkeillä samassa kokoluokassa.

Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy on perustettu 1996 ja sen omistaja sekä toimitusjohtaja on Heikki Paavola. Työntekijöitä yrityksessä on parikymmentä ja kalustoa kaikkiaan: 10 kaivukonetta kokoluokassa 5-21 tonnia, 7 kuorma-autoa, 1 dumpperi ja 4 pyöräkuormaajaa. Karanojan jätteenkäsittelylaitoksella, joka on pinta-alaltaan noin 30 hehtaaria, Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavola Oy tekee kaikkea mahdollista kaatopaikan perustustöistä, jätteenkäsittelystä ja kuormaksesta aina lumenauraukseen ja kiinteistöhuoltoon.

Yrityksen suurin työllistäjä, Kiertokapula Oy on vuonna 1993 perustettu 12 kunnan omistama jätteidenkäsittely-yhtiö. Yrityksen liikevaihto vuonna 2009 oli 18 M€ ja henkilöstön määrä 50. Sen toimialueella asuu noin 320 000 asukasta. Kotitalouksia on noin 148 000 ja yrityksiä yli 9 000 kpl.

 

Kiertokapula Oy:n jätteidenkäsittelyalueet ovat Hämeenlinnassa sijaitseva Karanojan jätteidenkäsittelyalue, Hyvinkäällä sijaitseva Kapulan jätteidenkäsittelyalue, Järvenpäässä sijaitseva Puolimatkan jätteidenkäsittelyalue sekä Valkeakoskella sijaitseva Lumikorven jätteidenkäsittelyalue.

 

Hyundai pyöräkuormaajat ja kaivukoneet Suomen Telakoneelta

Viime vuonna Maanrakennus ja Kuljetus H. Paavolan kalustoon tuli viisi uutta Hyundain 9-sarjalaista, kaksi pyöräkuormaajaa ja kolme tela-alustaista kaivukonetta. Tutun konemyyjän, Antero Niemelän kanssa Heikki Paavola on tehnyt vuodesta 1995 lähtien lähemmäs kolmekymmentä konekauppaa. Viime vuoden keväästä alkaen Antero Niemelä on myynyt Suomen Telakone Oy:n maahantuomaa Hyundaita pienen eläketauon jälkeen. Vuoden 2010 toisen vuosipuoliskon aikana Paavola osti Niemelältä kaksi 15-tonnista Hyundai HL 757-9 pyöräkuormaajaa, yhden 5,5-tonnisen Hyundai R55-9 telakaivukoneen ja kaksi 21-tonnista Hyundai R210 LC-9 kaivukonetta. Pyöräkuormaajat ovat töissä Hämeenlinnan jätteenkäsittelylaitoksella, pienin kaivukone Hyvinkään jätteenkäsittelylaitoksella lajittelutyössä ja kaksi suurempaa kaivukonetta, toinen Hämeenlinnan ja toinen Hyvinkään kaupungilla kunnallisteknisissä töissä. Pyöräkuormaajiin tuli varusteiksi myös Niemelän kautta Starkin viiden kuution Stark KKK 5000 -korkeakippaavat kauhat, Stark NL 3600 -nivelaura ja Stark-kauhaharja KAH 2500 S.

 

www.telakone.com

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi