Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Vuoden dieselmoottori – Deutz

Deutz TCD 9.0 L4 on valittu vuoden 2018 dieselmoottoriksi. Keväisillä Pariisin Intermat-messuilla se oli kaiken kansan nähtävillä ensimmäistä kertaa.

Moottori esiteltiin jo Saksan Agritechnica-messuilla viime syksynä, mutta tuolloin vielä tuotekehitysversioina. Päästömääräysten kiristyminen pitää moottorivalmistajat kiireisinä. TCD 9.0 on nyt läpäissyt päästömittaukset ja moottori on teknisiltä ratkaisuiltaan valmis asiakastoimituksiin. Päästöluokka on EU Stage V.
Neljäsylinterisestä moottorista irtoaa tehoa 300 kilowattia (402 hv) kierrosluvulla 1 900 r/min. Sylinteritilavuus on yhdeksän litraa. Moottorin ulkoiset mitat eivät valmistajan mukaan juuri ole muuttuneet edellisestä päästöluokasta. Pakokaasujen jälkikäsittelystä huolehtivat DOC+DPF sekä SCR, jotka on pakattu kompaktisti yhteen yksikköön. Moottorin paino on 750 kiloa.
Rinnakkaismalleina tulevat tarjolle kaksi kuusisylinteristä moottoria, joissa on käytössä samat jälkikäsittelylaitteet. Myös ne täyttävät jatkossa Stage V -vaatimukset. 12-litraisen version teho on 400 kilowattia (536 hv) ja 13,5-litraisen 450 kilowattia (603 hv). Kuusisylinteriset mallit ovat saman painoisia, 1 110 kiloa.

 

 

Lue seuraavaksi