Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Työkalu tiedonkeruuseen – Movax

Movax ensiesitteli Intermatissa uuden mFleet-tiedonkeruujärjestelmän. Janne Eerola (kuvassa) kertoi sen soveltuvan kaikkien Movaxin laitteiden etäseurantaan. Verkkopohjainen järjestelmä kerää kentällä olevien laitteiden sijainti- ja toimitilatietoja. mFleetin avulla voidaan valvoa eri yksiköiden huoltovälien toteutumista sekä ennakoida tulevia huoltoja.

Fyysisesti mFleetin komponentit asennetaan kaivukoneeseen tai muuhun peruskoneeseen ja kytketään Movaxin ohjausjärjestelmään. Yhteys verkkoon hoituu 3G:n kautta. Laitteessa on oma GPS-moduuli paikannusta varten. mFleet kerää dataa Movaxin paalutus– ja pontituslaitteilta ja lähettää ne automaattisesti Movaxin mCloud-palvelimelle. Sinne tallentuu muun muassa tietoa yksittäisen laitteen käyttötunneista, iskutaajuuksista, työ- ja vastapaineista sekä huoltoon liittyvistä seikoista.

Kerääntynyttä tietoa voidaan tarkastella millä tahansa tietokoneella verkkoselaimen avulla. Tulokset raportoidaan helposti luettavassa muodossa konekohtaisesti tai vaikkapa työmaakohtaisesti. Raportista voidaan nopeasti havaita koneita, joissa on ollut toimintahäiriöitä tai jotka vaativat huoltoa. Järjestelmä ”varoittaa” raporttien seuraajaa lähestyvillä huolloilla, jolloin toimenpiteet voidaan ennakoida jo hyvissä ajoin. Kaikki tämä tieto saadaan nyt siis helposti kentältä työpöydän ääreen. Järjestelmä tekee yhteenvetoja kumulatiivisesti kertyneestä datasta tai tarvittaessa antaa reaaliaikaista tietoa yksittäisen koneen toimintatilasta.

 

 

Lue seuraavaksi