Uutiset

Työkoneet

Suomen Telakone Oy:n ja Simeri Oy:n omistaja vaihtuu

(Juttua muokattu 4.3. kello 12:00)

Folmer Equity Fund II -rahasto on ostanut Suomen Telakone Oy:n ja Simeri Oy:n muodostaen siten yhdessä aiemmin ostamansa Finnsiirto Oy:n kanssa markkinoille uuden, valtakunnallisesti merkittävän osaamis- ja palvelukokonaisuuden, jolla on liiketoimintaa myös Baltiassa.

Simeri Oy ja Suomen Telakone Oy jatkavat toimintaa yrityskokonaisuuden itsenäisinä tytäryhtiöinä. Muodostetun konsernin kuluvan tilikauden liikevaihtoennuste on lähes 60 miljoonaa euroa. Yrityskokonaisuus työllistää yhteensä noin 120 henkilöä.

Seuraavat Telakonepäivät vietetään Humppilassa 27.3. – 28.3.2020.

”Hyundai-maansiirtokoneita maahantuova Suomen Telakone jatkaa toimintaansa aivan entiseen tapaan omistajavaihdoksesta huolimatta. Synergia ja yhteistyö Hyundain-trukkeja edustavan Finnsiirto Oy:n kanssa toki syvenee jatkossa. Tästä on hyötyä molemmille yhtiöille”, kommentoi Suomen Telakoneen toimitusjohtajana työtään jatkava Matti Rautionmaa.

Suomen Telakone Oy on vuonna 1989 perustettu uusien ja käytettyjen mm. Hyundai-maansiirtokoneiden myyntiin huoltoon ja varaosiin keskittyvä yritys. Yhtiön päätoimipiste on Humppilassa ja sillä on maanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto. Suomen Telakone Oy:n koko osakekanta myydään nyt emoyhtiölle.

Finnsiirto on vuonna 1989 perustettu trukkimyynnin ja logistisen alan yritys. Yhtiö myy ja vuokraa muun muassa maahantuomiaan Hyundai-trukkeja, muita varastolaitteita sekä käytettyjä koneita. Lisäksi yhtiö huoltaa ja ylläpitää koneita sekä myy niihin varaosia ja lisävarusteita. Yhtiön asiakaskunta koostuu pääosin suomalaisista teollisuusyrityksistä sekä logistiikka-alan palveluyhtiöistä. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Liedossa ja Tampereella.

Simeri on vuonna 1995 perustettu henkilönostimiin keskittyvä yritys. Yhtiö on erikoistunut teollisuuden kunnossapitoon nostolaitepuolella. Yritys toimii kymmenellä paikkakunnalla Suomessa ja Baltiassa. Simeri Oy:n omistajat Pekka ja Tommi Kolehmainen siirtyvät emoyhtiö Finnsiirron omistajiksi takaisinsijoituksen myötä ja jatkavat Simeri Oy:n johdossa.

Konekaupan Villi Länsi -tapahtumassa 20.-21.3. Finnsiirron toimitiloissa voi tutustua nyt myös Simerin ja Suomen Telakoneen tuotteisiin.


Lue seuraavaksi