Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2020: Hyundait akuilla

Hyundai Construction Equipment oli tuonut näyttelyyn kaksi akkukäyttöistä kaivukonetta. Sisäosastolla esiteltiin kahden tonnin (1 725 kg) painoluokkaan sijoittuvaa R18E-mallia ja ulkona 3,5 tonnin painoista R35E -mallia (kuva yllä).

Hyundai R18E.

R18E antaa Hyundain mukaan täysin samat suoritusarvot ja tehot kuin dieselmoottorilla varustettu R17Z-9A. Kuitenkin sen energiatehokkuus mainitaan olevan 60 prosenttia parempi. Sille luvataan noin kahdeksan tunnin työskentelyaika ja täysi lataus tyhjästä saavutetaan viidessä tunnissa. Ulkoisen melutason mainitaan olevan vain noin 70 desibeliä. Koneen uumenissa on 14,6 kilowatin tehoiset litiumioniakut. Laturin teho on kolme kilowattia ja jännite 100-230 volttia. Hydrauliikkaa pyörittää induktiomoottori.

Hyundai R18E tulee markkinoille noin 2022.

Ulkotiloissa nähty akkukone oli Cumminsin ja Hyundain yhteistyönä synnytetty R35E (3,5 t). Hyundailla uskotaan, että suosittu kokoluokka tulee olemaan haluttu konevuokraamoissa ja vihreitä arvoja korostavissa projekteissa. Cummins on kehittänyt kahdeksan akkumodulia voimanlähteiksi. Yhteenlaskettu teho on 35 kilowattia. Myös R35E:lle luvataan kaivuvoimaa kokopäivän työvuorolle. Latausajaksi mainitaan alle kolme tuntia.


Lue seuraavaksi