Uutiset

Työkoneet

Atlas päivittää Baumassa

Atlaksen materiaalikoneiden perhe kasvaa malleilla 160MH, 250MH, 400MH ja 800MH. Mallisto kattaa nyt painoluokat 16-90 tonnia. Kaikkiin MH-malleihin saa optiona myös uuden kauhanvarren/työlaitteen pikakiinnitysjärjestelmän.

Kääntökeskiön torni on mallissa 200MH sijoitettu keskelle alavaunua ja kääntökehä on sekin mietitty uusiin puihin. Nämä muutokset sekä leveämmälle kääntyvät tukijalat antavat lisää kapasiteettia.

Malli 800MH on tarkoitettu erityisesti satamien materiaalien käsittelyyn. Ohjaamossa kuljettajan silmät ovat noin 9,5 metrissä ja ulottuvaisuutta ylöspäin koneella on 24 metriä. Kuuden metrin etäisyydellä se kykenee siirtämään 20 tonnia ja 20 metrin säteelläkin voidaan vielä nostaa 6,6 tonnin kuorma.

Atlas palaa Baumaan päivittämällä kaivukoneitaan ja täydentämällä materiaalikoneidensa perhettä. Kaikki Atlaksen perusmallit lukuun ottamatta lyhytperäisiä koneita, voidaan varustaa myös ”MiniLift” –ohjaamolla.

Sen avulla ohjaamo nousee 600 tai 1200 millimetriä. Ohjaamo voidaan myös kallistaa 20 astetta taaksepäin. Tämä helpottaa esimerkiksi autoon ja dumpperiin lastaamista. Myös purkutyömailla ”MiniLift” varmasti koetaan hyödylliseksi.

Kaikissa koneissa on nyt Stage IIIB/Tier 4i moottorit, joko Deutzilta tai Cumminsilta.

Pyöräalustaisiin malleihin 140W, 150W ja 160W (kuvassa) on kaikkiin tehty teknisiä parannuksia esimerkiksi ilman ottoon ja ohjaamon ilmanvaihtoon. Valmistaja lupaa melutason ohjaamossa laskeneen edelleen.

Lyhytperäiset 180Wsr ja 160Wsr on molemmat varustettu nyt isommalla pumpulla ja vastapainoa on kasvatettu 300 kiloa. Peruutuskamera on upotettu vastapainon sisään. Valot ovat LED-tekniikkaa.

Lue seuraavaksi