Uutiset

Työkoneet

30 vuotta Palfinger-nosturiasennuksia

Liedon Tuulissuolla toimiva Lava- ja laitehuolto R. Turta Ky juhli syyskuussa jo 30 vuotta kestänyttä taivaltaan. Nykyisin pääasiassa Palfinger kuormausnostureita- ja koukkulaittieta asentava, huoltava ja korjaava yritys tekee kiinteää yhteistyötä Palfingeriä maahantuovan VTA Tekniikka Oy:n kanssa. Asiakkaat ovat pääasiassa Lounais-Suomesta ja Ahvenanmaalta.

”Yrittäjäura alkoi Turun Pitkämäestä, jossa tein ensimmäisen vuokrasopimuksen työtiloista. Ihan varma en ollut siitä, haluanko yrittäjäksi, joten tein sopimuksen vain vuodeksi. Sitten kolmeksi vuodeksi ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Näihin omiin tiloihin tänne Lietoon muutettiin vuonna 1987”, muistelee Multiliftillä nosturipuolen uraansa jo ennen yrittäjäksi ryhtymistään aloittanut Reijo Turta (64 v.).

Palfinger tuli kuvioihin mukaan Lietoon muuttamisen aikoihin ja nykyään merkin maahantuoja VTA Tekniikka onkin tärkein Turtan liikekumppani.

”Pääasiassa asennamme juuri Palfingeriä. Se on ykkösmerkki ja pyrimme pitämään asiakkaiden laitteet töissä tehokkaiden huollon ja korjauspalveluiden avulla. Toimintaamme on tehostanut sekin, että VTA-Tekniikan aluemyyntipäälliköllä Kimmo Kaunistolla on nyt toimisto tässä samassa pihapiirissä. Myynti ja asennus toimivat nyt entistä paremmassa synergiassa”, jatkaa Turta.

Turta ei ole pitänyt lukua asennetuista nostureista, mutta tietää summan nousevan useisiin satoihin.

Palfingerin asennus ja myynti kulkevat nyt yhä tiiviimmin yhdessä Lounais-Suomessa, kun VTA-Tekniikka Oy:n aluemyyntipäällikkö Kimmo Kaunisto (vas.) on perustanut toimistonsa samaan pihapiiriin Turtan kanssa. Isä Reijo Turta (keskellä) on tehnyt koko työuransa nostureiden parissa. Pojista Petri (2.vas) on ollut mukana jo 25 ja Jani (2. oik) hänkin jo lähes 20 vuotta. Timo Manderoos on kulkenut Reijon kanssa jo 28 vuotta.

Juhlapäivänä pihamaalla on jo muutaman kuukauden asiakkaalla käytössä ollut 92 tonnimetrin Palfinger PK 92002 SH, joka oli asennettu euralaisen Ari Salomaan Volvoon. Ulottuvuutta on sivusuunnassa 31,5 metriä.

Pihamaalla komeili myös muutamia muita asiakkaiden autoja Palfinger-nostureineen. Varsinainen katseenvangitsija oli mynämäkeläisen Kai Junttilan Volvo FM12, jonka koristeellinen maalaus pysäytti lihakeitolle poikenneet vieraat.

Lue seuraavaksi