Uutiset

Yleinen

Lämpöyrittäjyyden edistämiselle kotisivut

Lämpöyrittäjyyden edistämistä varten on avattu uusi internetsivusto www.lampoyrittajat.fiBioenergia ry:n ylläpitämä sivusto tarjoaa tietoa lämpöyrittäjyydestä kiinnostuneille yrittäjille, lämpöpalveluita tarvitseville julkisen sektorin toimijoille ja yrityksille sekä nykyisille lämpöyrittäjille. Suomen noin 300 lämpöyrittäjäksi laskettavaa yritystä ylläpitävät noin 550 lämpöyrittäjäkohdetta. Lämpöyrittäjätoiminta on käynnistynyt 1990-luvun alussa ja kasvanut tasaisesti viime vuosiin asti. Energiakäyttöön menevästä metsähakkeesta lämpöyrittäjät käyttävät noin 7 % osuuden. Uusia potentiaalisia kohteita lämpöyrittäjän hoidettavaksi on Suomessa vielä jopa useita tuhansia, joten kasvua on edelleen odotettavissa.

Bioenergia ry on kerännyt tähän asti hajallaan olleen lämpöyrittäjyyden edistämisen yhden katon alle. Yhdistyksessä toiminta tapahtuu lämpöyrittäjävaliokunnan puitteissa. ”Bioenergia ry on suunnitellut edistämistyötä joka osa-alueilta yleisestä edunvalvonnasta ja koulutuksesta viestintään asti. Osana tätä työtä on nyt avattu www.lampoyrittaja.fi sivusto kuin joululahjana”, kertoo lämpöyrittäjävaliokunnan valiokunnan puheenjohtajana toimiva enolainen Tuomo Turunen. ”Sivuille kerätään kaikki ajankohtainen lämpöyrittäjyyteen liittyvä”, valottaa toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty. ”Tapahtumat, koulutukset, laatuhakkeen myyjät, lämpölaitostoimittajat tulevat kootusti sivulta löytymään.”
Kunnille ja valtionhallinnon laitoksille sekä yrityksille sivut tarjoavat neuvoja sekä helpotusta kotimaiseen uusiutuvaan energiaan siirtymisessä. Sivuilta löytyy lisäksi karttasovellus, jonka avulla voi jatkossa tutustua lämpöyrityskohteisiin.Lue seuraavaksi