Uutiset

Yleinen

Käytetyt joulupaperit energiaksi, pakkaukset keräyskartongiksi

Jos haluaa antaa persoonallisen lahjan, jonka kääre varmasti sopii keräyspaperiksi, voi lahjapaperina käyttää aikakauslehti- tai sanomalehtipaperia. Talteen kerätty kotikeräyspaperi hyödynnetään uuden sanomalehti- ja luettelopaperin raaka-aineena sekä pehmopaperiteollisuudessa.

Jouluna on erityisen tärkeää, että kartonki-, pahvi- ja paperipakkaukset käsitellään käytön jälkeen oikein. Tilan säästämiseksi käytetyt lahjapakkaukset tulee aina litistää, pakata tiiviisti sisäkkäin ja laittaa keräyskartonkiastiaan.

Keräyskartongiksi kelpaavat lahjapakkausten lisäksi muun muassa maito- ja mehutölkit muovikorkkeineen, leivoslaatikot, puhdistetut paperipohjaiset kerta-astiat, muro- ja keksipaketit, paperipussit ja -kassit, talouspaperihylsyt, munakennot, aaltopahvit ja juomien kartonkiset monipakkaukset. Myös kartonkiset joulukalenterit kelpaavat keräyskartongiksi.

Keräämällä pakkaukset talteen saadaan raaka-ainetta kartonkiteollisuudelle, vähennetään kaatopaikkojen kuormitusta sekä ehkäistään ilmastomuutosta. Keräyskartongista valmistetaan uutta pakkauskartonkia, hylsykartonkia ja laminaattipaperia.

– Kuluttajien käyttämistä kuitupakkauksista saadaan keräyskartonkina kierrätykseen 40 prosenttia. Kun kaupan ja teollisuuden käyttämät ja keräämät kuitupakkaukset lasketaan mukaan, kuitupakkausten kierrätysaste on 80 prosenttia, kertoo Paperinkeräys Oy.

www.paperinkerays.fi

Lue seuraavaksi