Uutiset

Yleinen

Heitä lumi kerralla syrjään

Runsas lumi haittaa monessa paikkaa, kun lumelle ei varata läjityspaikkoja. Risteysalueet ovat erityisen hankalia, kun korkeat penkat aiheuttavat näkemäesteitä. Monesti parkkipaikatkin ovat hankalia puhdistaa lumesta, kun pysäköityjen autojen välistä lunta ei oikein mahdu kätevästi työntämään mihinkään. Vanhat asuntokadut ovat kapeita, ja nykysuunnittelijallekin lumi lienee ollut kaavoja suunniteltaessa tuntematon käsite.

Ruuvilinko suunnattavalla purkuputkella helpottaa hoitotyötä monessa paikkaa, jolloin lumi ei jää jalkoihin pyörimään. Pohjois-Suomessa, jossa lunta tulee vuosittain paljon, ruuvilinko on yleinen. Parin viime vuoden runsaat lumet ovat lisänneet ruuvilinkojen kysyntää Etelä-Suomessa.

Ahtaat paikat, kuten sillat, ovat alun perin rakennettu kesäkelille sopivaksi eikä talven lumi niille sovi. Tai ainakin sillan kannella oleva lumi haittaa liikennettä. Yksi vaihtoehto on lastata lumi kuormaan ja viedä lumi pois. Jos ja kun lunta voidaan heittää suoraan penkkaan, se tulee teettäjälle edullisemmaksi. Lumen kantaminen kauhassa pois vie aikaa ja lumen kantaminen kauhallinen kerrallaan pois ei ole erityisen liikenneturvallista.

Lunta sillalta ei voi poistaa huolimattomasti. Lunta ei voi vain kaataa kaiteen yli, koska alla olevalle ajoradalle lunta ei saa pudota eikä ainakaan alla kulkevien ajoneuvojen päälle. Se vasta urakoitsijalle kalliiksi tulee.

www.ala-talkkari.fi
www.argimarket.fi

Lue seuraavaksi