Uutiset

Yleinen

Antti-Teollisuus toimittaa Suomen suurimman kaksoiskuivurin

Kuvassa etualalla Benny ja Tommy Lillbacka Nybro Torkilta. Takana vasemmalta Ove Strand Agrimarketista, Jouni Finnilä Antti-Teollisuudesta ja Hannu Ala-Talkkari Ala-Talkkari Oy:stä, joka on toimittanut biouuneihin polttimet ja syöttölaitteet.

Antti-Teollisuus toimittaa tehokkaaseen viljan kuivaukseen suunnitellun Agrosec Mixflo -kaksoiskuivurin Nybro Tork -yritykselle Oravaisiin Pohjanmaalle. Toimitukseen sisältyy kaksi 85MF4-koneistoa, joiden yhteistilavuus on reilut 200 kuutiota, yli 1300 kuution siilosto sekä kaksi 800 kilowatin Agrosec Heaters -biouunia, jotka takaavat viljan tehokkaan kuivauksen. Valmistuttuaan Antti-Teollisuuden toimittama kaksoiskuivuri on kooltaan ja tehokkuudeltaan Suomen suurin. Sen rakennustyöt aloitetaan tänä syksynä ja laitteisto on käyttövalmis syksyllä 2015.

– Biouunien ansiosta koneistoilla päästään normioloissa noin 26 tonnin kuivaustehoon tunnissa. Uuneista saadaan helposti ulos 100 asteen kuivauslämpö, mikä nostaa kuivurin tehon vieläkin paremmalle tasolle. Uunien lämmönnousu on 85 astetta, joten kuivurin teho riittää myös kylmemmällä säällä kuivattaessa, sanoo Antti-Teollisuuden myyntiedustaja Jouni Finnilä.

Antti-Teollisuus työsti kauppaa jälleenmyyjänsä Agrimarketin kanssa. Agrimarketin maatalous- ja konemyyjä Ove Strandin mukaan kuivaamoratkaisu suunniteltiin yhteistyössä asiakkaan ja Antti-Teollisuuden kanssa, jotta siitä saatiin sellainen, että se vastaa asiakkaan tarpeisiin.

– Projekti oli pitkä ja mielenkiintoinen. Asiakas luotti tuotteeseemme ja kaupan ratkaisi lopulta se, että pystyimme toimittamaan asiakkaan tarpeisiin juuri oikean tuotteen, Strand sanoo.

Nybro Tork on perheyritys, jota sukupolvenvaihdoksen jälkeen pyörittävät veljekset Benny ja Tommy Lillbacka. Heidän tilallaan Oravaisissa viljellään ohraa, vehnää ja kauraa lähinnä rehuksi.

– Päätimme investoida uuteen kuivaamoratkaisuun, sillä halusimme saada kuivausprosessin tehokkaammaksi ja yksinkertaisemmaksi, jotta satoa saataisiin korjattua hyvällä säällä niin paljon kuin mahdollista. Vanha laitoksemme alkoi myös olla käyttöikänsä päässä, kertoo Benny Lillbacka.

– Antti-Teollisuus vakuutti meidät korkealla teknologiallaan. Heidän ratkaisunsa bioenergian käytössä ja kuivattavan viljan volyymin optimoinnissa olivat lopulta niitä tekijöitä, jotka ratkaisivat kaupan.

TP

Lue seuraavaksi