Uutiset

Yleinen

13 000. PONSSE juhlisti tehdaslaajennuksen harjakaisia

Ponssella juhlistettiin 23.1. kahta merkkipaalua yhtiön toiminnassa. Ponssen historian mittavin laajennus on edistynyt harjannostajaisvaiheeseen ja samaan aikaan tehtaasta valmistui 13 000. Vieremällä valmistettu metsäkone.    

13 000. PONSSE, PONSSE Ergo 8w, luovutettiin Ponssen saksalaiselle asiakkaalle FoWi GmbH & Co:lle. Samalla koneenluovutus aloitti Ponssen saksalaisen jälleenmyyjän Wahlers Forsttecnik GmbH:n ja Ponssen juhlavuoden. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Ponsse ja Wahlers sopivat jälleenmyynti- ja huoltopalveluyhteistyöstä Euroopan saksankielisillä alueilla. Alkusysäyksen Ponssen toiminta Saksan markkinnoilla sai jo 1970-luvun alussa, kun Ponssen perustajan Einari Vidgrénin koneet urakoivat Saksan myrskytuhosavotalla. 

Investoinnilla laatua ja joustavuutta

Meneillään oleva tehdasinvestointi on Ponssen historian suurin tuotantotilojen laajentuessa nykyisestä 2,7 hehtaarista neljään hehtaariin. Investointi merkitsee ennen kaikkea laadun, joustavuuden, turvallisuuden ja tuottavuuden kehitystä. Tuotantolaajennuksen myötä Ponssen tehtaalla voidaan reagoida nykyistä joustavammin markkinatilanteen muutoksiin ja varmistamaan koneiden tehokas asiakasvariointi sarjavalmistusolosuhteissa. Vuoden loppuun mennessä Vieremällä toimii maailman nykyaikaisin metsäkonetehdas.  

”Voimakas keskittyminen tavaralajimenetelmän metsäkoneiden kehittämiseen vaatii myös tuotannolta jatkuvaa kehittymistä. Vain siten pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja pysymään teknologian kärjessä vaativilla metsäkonemarkkinoilla. Turvallinen ja nykyaikainen tehdas on ehdottomasti myös tärkeä panostus työntekijöihimme”, Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela sanoo. 

Ponssen Vieremän tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 570 työntekijää, joista 390 tuotannollisissa tehtävissä. Kaikki PONSSE-metsäkoneet valmistetaan Vieremällä.

Uusi tehdas toiminnassa vuoden lopulla

Laajennukseen sijoittuvat uudet kokoonpano- ja varastotilat otetaan käyttöön asteittain tämän vuoden aikana. Muutto uusiin tiloihin alkaa maaliskuussa varastotoiminnoista. Uusi älykäs varastoteknologia nostaa tuotannon varastologistiikan tuottavuutta ja automaatioastetta merkittävästi. Varastoautomaatio sisältää 15 500 pientavaran varastopaikkaa ja 3900 lavapaikkaa. 

Varastomuutoksen jälkeen uusiin tiloihin siirtyy harvesteripäiden uusi kokoonpanolinja. Peruskoneiden uusi kokoonpanolinja on toiminnassa loppukesällä ja loppuvuodesta 2018 myös  ohjaamo- ja nosturikokoonpano uudistuvat. Kaikilla linjoilla tullaan lisäämään tuotannon aikaista testausta laadunvarmistuksen tueksi.

Laadukasta työtä paikallisilta osaajilta

Laajennuksen rakentajina ovat toimineet pitkälle paikalliset yritykset maansiirtotöistä alkaen. Mittava urakka haluttiin jakaa useampiin pieniin osiin, jotta myös paikalliset yritykset pystyvät tarjoamaan palveluitaan. Pääurakoitsija Rakennusliike U. Lipsanen Oy luovutti vuosi sitten aloitetun tehdaslaajennuksen Ponsselle tänään. 

Lue seuraavaksi