Uutiset

Kuljetuskalusto

Wetteri Power uudisti Kokkolan toimipisteensä

Wetteri Power Kokkola

Artikkelikuva: Jukka Peltola (vasemmalla) vastaa Wetteri Powerin Kokkolan toimipisteen päivittäisestä toiminnasta. Marko Kolppanen puolestaan johtaa koko yhtiön jälkimarkkinatoimintoja.


Wetteri Power Oy on kuluvan vuoden aikana uudistanut Kokkolan toimipisteensä. Kokkolan suurteollisuusalueelle ja satamaan johtavien väylien välittömässä läheisyydessä olevat tilat on remontoitu vastaamaan tämän päivän vaatimuksia niin tekniikan kuin toiminnallisuudenkin osalta.

Wetteri Power on tunnettu Volvo-kuorma- ja linja-autojen sekä Renault Trucks -kuorma- ja pakettiautojen pohjoissuomalaisena jälleenmyyjänä. Oulussa pääpaikkaansa pitävän yhtiön toiminta-alue kattaa maantieteellisesti noin puolet Suomesta.

Laaja toiminta-alue

Laajan toimialueen eteläisin toimipiste on Kokkolassa, jonka toiminta-aluetta on karkeasti ottaen Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnan eteläosa.

”Aktiivinen kuorma-autokanta alueella on runsaat 2 700 kpl, joista meidän edustamia merkkejä reilu 37 prosenttia. Kokonaisuutena voi sanoa, että ruotsalaismerkeillä on tällä alueella vahvempi edustus kuin keskimäärin Suomessa”, sanoo Topi Myllykangas, joka yhdessä Mikael Erikssonin kanssa hoitaa kuorma-automyyntiä Wetteri Powerin Kokkolan toimipisteessä.

”Sataman ja suurteollisuuden liikenne kulkee aivan vierestä, joten oman alueen asiakkaiden lisäksi meillä käy asiakkaita kauempaakin, ei pelkästään akuutteihin häiriötilanteisiin vaan myös ennalta sovituissa huolloissa”, kertoo Wetteri Powerin jälkimarkkinapäällikkö Marko Kolppanen.

Wetteri Power Kokkola
Asiakaspalvelu-, toimisto- ja sosiaalitilat uudistettiin vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuudenkin tarpeita. Esimerkiksi ilmanvaihto ja valaistus modernisoitiin täysin koko rakennuksessa.

”Kuukaudessa tehdään noin 300 työmääräystä”, kertoo toimipisteen päivittäisistä toiminnoista vastaava huoltopäällikkö Jukka Peltola, ja jatkaa: ”Kahden automyyjän lisäksi meitä työskentelee täällä yhteensä 20 ammattilaista huoltojen ja korjausten, sekä varaosa- ja rengaspalveluiden parissa.”

Peltola ja Kolppanen ovat hieman huolissaan mekaanikkojen saatavuudesta. Ammattitaitoisista, valmiista mekaanikoista tarjontaa on kovin niukasti, siksi Wetteri Power tarjoaa jatkuvasti harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Kolppasen mukaan monet ovat opintojen päätyttyä työllistyneet talossa.

Tilat uusiksi

Alun alkaen perävaunutehtaaksi rakennettu rakennus on uudistettu vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuudenkin vaatimuksia vastaavaksi. Toimisto-, sosiaali- ja asiakaspalvelutilat on uudistettu kauttaaltaan. Aiemmin ongelmallinen ilmanvaihto on toteutettu uudella tavalla, ja koko rakennuksen valaistus on vaihdettu energiatehokkaaseen ja paremman valon antavaan led-valaistukseen. Korjaamon varustelua täydennettiin mm. saksinostimella, jonka avulla korkealla tehtävät työt hoituvat turvallisesti.

Wetteri Power Kokkola
Wetteri Powerin Kokkolan toimipiste palvelee laajaa maantieteellistä aluetta, sekä aivan lähellä olevien vilkkaan sataman ja suurteollisuusalueen liikennettä.

”Korjaamon oviaukkoja korotettiin ja ovet uusittiin. Nyt mahtuu viisi metriä korkea ajoneuvo sisään. Aiemmin hake- ja turveautoilla oli tiukkaa, jos oli lastauksessa jäänyt kukkuraa kuormaan”, Jukka Peltola sanoo.

Läpiajettavia paikkoja on viisi. Lisäksi pakettiautokokoluokan kalustolle on oma paikka, samoin komponenttien, kuten moottorien, vaihteistojen ja muiden vastaavaien, korjauksille on oma tilansa. Lisäksi rakennuksen päädyssä on pesuhalli.

”Työntekijät on otettu mukaan uudistusten suunnitteluun, ja projektin edetessä on säännöllisesti käyty vuoropuhelua. Hyvä esimerkki tästä liittyy juuri oviin. Vihreä liikennevalo ovipielessä hallin sisäpuolella kertoo, että nosto-ovi on noussut täysin ylös, ja on turvallista peruuttaa auto ulos. Idea valosta tuli henkilöstöltä”, Kolppanen sanoo.

Wetteri Power Kokkola
Uudet ovet ovat näkyvin muutos ulospäin. Vapaa korkeus oviaukossa on nyt viisi metriä. Ovivahinkojen ehkäisemiseksi ovipielissä on sisäpuolella merkkivalo kertomassa oven täydestä avautumisesta.

Hänen mukaansa henkilöstöltä tuli kehitysideoita ja toiveita hyvin, ja niiden toteutuksesta keskusteltiin porukalla.

”Kaikki ymmärsivät, ettei rahaa ole rajattomasti ja kaikkia toiveita ei voida toteuttaa. Yhdessä mietittiin, mitkä asiat ovat tärkeimpiä ja palvelevat jokapäiväistä tekemistä parhaiten.”

Panostusta rengaspalveluun

Kuljettajantien kiinteistöllä sijaitsevassa entisessä katsastusasemarakennuksessa toimii lounasravintolan lisäksi myös Wetteri Powerin rengaspalvelu. Lisäksi pihassa on uusi varastohalli renkaille. Renkaat täytetään typpikaasulla, mikä ilmaan verrattuna on suuremman molekyylikokonsa ansiosta vähemmän vuotoherkkää ja pysyy viileämpänä.

”Rengaspalvelujen kysyntä on kasvussa. Yksi etu on, että huollon yhteydessä saadaan myös auton tai perävaunun rengasasiat kuntoon. Toisinaan taas renkaanvaihdon yhteydessä huomataan, että esimerkiksi jarrut tarvitsevat huoltoa, joten se on helppo hoitaa samalla”, sanoo Peltola ja muistuttaa, että rengaspalvelutkin toimivat kahdessa vuorossa.

Piha tehokkaasti käyttöön

Wetteri Powerilla on Kokkolassa käytössään laaja tontti, joka on nyt aidattu ja varustettu sähkötoimisilla porteilla. Piha-alueelle on kunnostettu viidelletoista yhdistelmälle ja viidelle vetoautolle pysäköintipaikat, joita vuokrataan tarvitsijoille.

”Paikkoja on vielä vapaana. Jos on tarvetta, minuun voi ottaa yhteyttä”, Jukka Peltola kehottaa.

Wetteri Power Kokkola
Piha-alueen kunnostuksella saatiin aikaan pysäköintipaikkoja, joita vuokrataan tarvitsijoille.

Palvelupakettien kysyntä kasvaa

Volvo FH Electric
Kokkolassa on varauduttu myös sähköautojen huoltoihin. Tämä Volvo FH Electric on lähdössä koulutuskäyttöön.

Marko Kolppasella näkemyksen mukaan kuljetuskalustossa niin sanottujen konseptiautojen eli heti ajoon valmiiden autojen sekä huollot, korjaukset ja rengaspalvelun sisältävien ylläpitosopimusten kysyntä ovat kasvussa.

”Tämän päivän kuljetusyrittäjät keskittyvät yhä vahvemmin ydinliiketoimintaansa, eli kuljetuspalveluiden tuottamiseen, ja haluavat ulkoistaa mahdollisuuksien mukaan kaluston ylläpidon. Sitä varten meillä on esimerkiksi Service Center, jossa etäyhteydellä seurataan auton käyttöä ja tilaa, ja tarvittaessa kutsutaan auto huoltoon tai korjaukseen. Tällä pyritään siihen, ettei ennakoimattomia kalustoseisokkeja tulisi”, Kolppanen sanoo lopuksi.Lue seuraavaksi