Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks ja Wetteri Power – Kuljetusliike Kinnusen luottokumppanit

Kuljetusliike Kinnunen

Oululainen Kuljetusliike Kinnunen Oy on vuonna 1949 Eino Kinnusen perustama yritys. Nykyisin kuorma-autoja on viisi, ja niillä liikennöidään Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Vuodesta 2006 yrittäjän vastuun on kantanut Hanna Kinnunen.

Eino Kinnunen sai liikenneluvan vuonna 1949 ja aloitti kuljetustoiminnan yhdellä kuorma-autolla. Ajan tavan mukaan kyydissä kulki tavaraa hyvin monipuolisesti. Vuonna 1982 yrittäjävastuun otti kantaakseen Einon poika Sakari Kinnunen, ja samalla yhtiömuoto muuttui kommandiittiyhtiöksi. Tuohon mennessä oli jo aloitettu liikennöinti Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Pian tuli Venäjäkin Kinnusen autoille tutuksi.

Vuonna 1994 yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi ja vuonna 2006 toteutettiin yhtiön historian toinen sukupolvenvaihdos, kun Sakarin tytär Hanna aloitti yrittäjänä Kuljetusliike Kinnunen Oy:ssä.

Vuosien saatossa palveluvalikoima laajeni kattamaan pelkän kuljetustoiminnan lisäksi kokonaisvaltaisemmin logistiikkaratkaisut, joten vuonna perustettiin emoyhtiöksi Transport Kinnunen Oy. Se työllistää Kinnusen oman kuljetusliikkeen autojen lisäksi joukon alihankkijoiden autoja ympäri Suomea ja Keski-Eurooppaa.

Alusta saakka mukana

Kun Hanna Kinnuselta kysyy, milloin hän on aloittanut kuljetusliikkeessä, hän vastaa, ettei aloitusajankohtaa voi oikein määritellä.

Kuljetusliike Kinnunen
Hanna Kinnunen on kasvanut isoisänsä perustaman kuljetusliikkeen mukana. Kuljettajana hän aloitti heti ajokortin saatuaan, mutta nykyään aika ei enää riitä yhdistelmän ratin taakse lähtemiseen.

”Pikkutytöstä lähtien olen pyörinyt mukana ja kasvanut kuljetusliikkeen matkassa. Taitojen mukaan on sitten annettu tehtäviä ja vastuuta. Heti ajokortin saatuani aloin ajamaan”, hän kertoo. Tehtäviä ja töitä on ajan saatossa ollut laidasta laitaan, mutta ajohommat hän on jättänyt: ”Nyt en ole pitänyt ammattipätevyyttä voimassa. Eipähän tule kiusausta lähteä tien päälle, sillä toimistolla riittää kyllä työtä.”

Vaikka Kinnunen kertoo olleensa yhtiön toiminnassa mukana lapsesta saakka, pelkkään kokemukseen hän ei osaamisessa ole luottanut. Turun ammattikorkeakoulussa suoritetun yrittäjyyden tradenomitutkinnon lisäksi hän on suorittanut liiketoiminnan ja johtamisen maisteritutkinnon Oulun yliopistossa.

Kuljetusliike Kinnunen työllistää kahdeksan kokoaikaisen kuljettajan lisäksi kaksi osa-aikaista, tarpeen mukaan töihin tulevaa kuljettajaa. Emoyhtiö Transport Kinnusella on yrittäjä Hanna Kinnusen lisäksi yksi työntekijä.

Renault Trucks -vetoautot

Merikontti-, kappaletavara- ja erikoiskuljetukset ovat Kuljetusliike Kinnusen tavanomaista arkea. Tällä hetkellä ajoneuvokalustoon kuuluu viisi kolmeakselista puoliperävaunun vetoautoa sekä kaikkiaan viisitoista perävaunua. Kolme yhdistelmää liikkuu HCT-kokoonpanossa ja kahden B-linkin avulla voidaan koostaa moduulimittaiset yhdistelmät. Pääosa perävaunusta on konttialustoja tai konttilukoin varustettuja avovaunuja. Kapellivaunu, konttinostimella varustettu sideloader-perävaunu sekä jatkettava pokattu perävaunu kuuluvat myös kalustoon.

Kuljetusliike Kinnunen
Tehokkuus on päivän sana. Kuljetusliike Kinnusella on kolme kahden puoliperävaunun HCT-yhdistelmää. Usein kyydissä on merikontteja.

”Kaikki kuorma-autot ovat tällä hetkellä Renault-merkkisiä. Vuoden 2011 jälkeen meille on tullut kahdeksan Renaultia, ja viimeisimmät kaupat uudesta tehtiin Wetteri Powerin Markus Hyryn kanssa lokakuussa”, Hanna Kinnunen kertoo. ”Ongelmia ei Renaultien kanssa ole ollut. Meidän tarpeisiin ne ovat olleet erittäin sopivia, ja hinta-laatu-suhde on hyvä.”

Kinnunen kertoo alkuun kuulleensa epäileviä kommentteja merkin valinnasta, mutta aikoihin sellaisia ei enää ole korviin kantautunut. Hän on myös pannut merkille, että Renault-kuorma-autoja näkyy yhä enemmän liikenteessä.

Kuljetusliike Kinnunen
Pokattu puoliperävaunu soveltuu hyvin vaikkapa koneiden tai teräsrakenteiden kuljettamiseen. Jatkettava vaunu mahdollistaa pitkienkin kappaleiden kuljettamisen.

Palvelut Wetteri Powerilta

Kinnusen autojen huollot on keskitetty Wetteri Powerille ja suuri osa perävaunujenkin huolloista tehdään siellä. Uudet autot on jo vuosia Hanna Kinnusen mukaan ostettu Wetteriltä, ja käytettyinä hankitutkin ovat tulleet valtaosin samasta talosta.

”Wetteri Powerin Oulun toimipiste on aivan naapurissa, eli erikseen ei tarvitse lähteä minnekään kauemmas. Kun ollaan pitkään oltu asiakkaana, Wetterin väki tuntee meidän kaluston ja kuljettajat, joten vuoropuhelu on helppoa ja hommat hoituvat sujuvasti”, Hanna Kinnunen päättää.

Pohjoisen Renault Trucks -myyjä

Helmikuun alusta saakka Wetteri Powerin toimialueella Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen myyjänä on toiminut Markus Hyry. Aivan uusi kasvo hän ei Wetteri Powerin asiakkaille ole, sillä työsuhde talossa on alkanut jo vuonna 2010.

Vaikka Markus Hyry onkin melko tuore näky kuorma-automyyjän pöydän takana, ovat kuorma-autot, työnantaja ja asiakkaatkin tulleet hänelle tutuiksi yli kymmenen vuoden aikana mekaanikon työssä. Helmikuun alussa alkaneessa työssä kuorma-automyyjänä on hänen mukaansa etua aiemmasta työkokemuksesta.

”Mielestäni kuorma-autokauppiaalla on oltava riittävästi teknistä osaamista tuotteesta. Aiemman työni ansiosta ei ole tarvinnut lähteä nollasta liikkeelle. Toki muuta opeteltavaa on riittänyt, ja siinä on ollut apua yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisesta”, Hyry sanoo.

Hänen mukaansa kuljetusyrittäjät tekevät kalustoa hankkiessaan valinnat taloudellisuus edellä. Silloin korostuvat myyjän tietämys tekniikasta ja siitä, millä valinnoilla se saadaan parhaiten palvelemaan taloudellisuutta.

”Renault Trucksilla on tarjota laaja ja todella kustannustehokas mallisto. Lisäksi palveluverkosto on kattava, mikä takaa hyvän huolto-, korjaus- ja varaosapalveluiden saatavuuden”, Markus Hyry kiteyttää.


Lue seuraavaksi