Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Mercedes-Benz Actros valittiin Vuoden Kuorma-autoksi 2012

Uusimman Mercedes-Benz Actrosin palkitsi 24 eurooppalaisesta erikoistoimittajasta koostunut raati Kortrijkissa, Belgiassa järjestetyssä Trailer-näyttelyssä 24.11.2011. Vuoden Kuorma-auto 2012 -palkinnon takasivat Actrosille sen erinomainen taloudellisuus, ympäristöystävällisyys, ajettavuus ja mukavuus. ”Olemme ylpeitä saadessamme vastaanottaa tämän arvostetun tunnustuksen työstämme”, toteaa Hubertus Troska, Mercedes-Benz kuorma-autojen johtaja Daimler AG:sta.

Uusi Actros on varustettu uusimmalla moottoriteknologialla, uusi Mercedes-Benz OM 471-moottori täyttää jo Euro 6 päästöluokituksen. Euro 5 versiona sen kulutus on 6-7 prosenttia pienempi kuin edeltäjässä. Euro 6 version kulutus on vielä 3-4 prosenttia pienempi kuin edeltävän mallin Euro 5 –versio ja AdBlue lisäaineen kulutus on 40 prosenttia pienempi. Huolto ja korjauskustannukset ovat edeltäjää matalammat, joista todisteena toimivat edulliset huoltosopimukset. Kaiken kaikkiaan Actrosilla on kaikissa päästöluokissa luokkansa matalammat yleiskustannukset.

Ajotuntuma on täsmällisempi, tarkempi ja kevyempi kuin muissa kuorma-autoissa. Uusi Actros tuo raskaisiin kuorma-autoihin uudenlaisen ajettavuuden. Samanlaista tarkkuutta, herkkyyttä ja ajamisen keveyttä ei löydy muista saman kokoluokan autoista. Hyvä ajettavuus perustuu leveään ja vääntöjäykkään runkoon, joka on nimenomaan suunniteltu maantieajoon.

Uudenlainen ohjaamoajattelu on mahdollistanut täysin uusien ohjaamoratkaisujen toteutuksen. Auton hytti on työpaikka, olohuone ja makuuhuone yhtä aikaa. Hytissä on leveyttä 2,3 tai 2,5 metriä. Neljä kattovaihtoehtoa. Ohjaamon pituus aina 2,3 metriin saakka. Näihin perusedellytyksiin rajoittuvat seitsemän eri ohjaamovaihtoehtoa. Aikaisemmin tasaista lattiaa pidettiin ylellisyytenä kuorma-auton hytissä, mutta nyt viidessä näistä seitsemästä hyttivaihtoehdosta on tasainen lattia. Suurimmillaan tilaa on 11,6 kuutiota, lattia on tasainen, seisomakorkeutta on 2,13 metriä ja säilytystilaa miltei kuutio.

Lue seuraavaksi