Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi AEBS-3 DAF LF-, CF- ja XF -kuorma-autoihin

Daf-mallistoa

DAF Trucks esittelee koko LF-, CF- ja XF-mallien valikoimalleen uuden edistyneen AEBS-järjestelmän: AEBS-3. Tämä kolmannen sukupolven kehittynyt hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa jopa täysin itsenäisen hätäjarrutuksen, joka auttaa estämään törmäyksen pysäköityihin ja liikkuviin ajoneuvoihin jopa 80 km/h:n nopeudessa. Edistynyt turvajärjestelmä tulee kuorma-autoihin vakionopeussäätimen (ACC) ja etutörmäysvaroituksen (FCW) lisäksi.

DAF Trucks käyttää tässä uuden sukupolven AEBS-järjestelmässä erittäin tarkkaa kaksoistutkaa, jossa on 16 antennia (entisen 7 sijaan), kauempana olevien ja lähialueiden havainnointiin. Siinä on luokkansa paras pitkän kantaman anturi, jonka jopa 250 metrin (aiemmin 200 metrin) tunnistusalue on alan pisin. Tämän ansiosta mahdolliset kriittiset tilanteet voidaan havaita entistä aikaisemmin. Vertaansa vailla oleva 120 asteen (aiemmin 50 asteen) lähikuvakulma mahdollistaa varhaisemman kiilaustilanteiden ennakoinnin – myös vaikeissa sääolosuhteissa ja näkyvyyden ollessa huono esimerkiksi sumun tai matalalla olevan auringon takia.

Hätäjarrutus

Edistynyt hätäjarrutusjärjestelmä toimii yhdessä ajoneuvon jarru- ja ajonvakautusjärjestelmien kanssa. Järjestelmä kehottaa kuljettajaa reagoimaan mahdolliseen törmäykseen äänimerkkien ja visuaalisten varoitusten sekä voimakkaan haptisen jarrupalautteen avulla. Jos kuljettaja ei reagoi, kuorma-auto käynnistää automaattisesti hätäjarrutuksen, jolla voidaan välttää takatörmäys tai lieventää sen vaikutuksia.

Toimii jopa 80 kilometrin tuntinopeudessa

Edistynyt hätäjarrutusjärjestelmä AEBS-3 pystyy tuottamaan jopa täysin autonomisen hätäjarrutuksen, joka auttaa estämään törmäykset sekä paikallaan oleviin että liikkuviin ajoneuvoihin enintään 80 kilometrin tuntinopeudessa. Näin DAF:n uusi AEBS-3-hätäjarrutusjärjestelmä pystyy automaattisesti hidastamaan mahdollisimman paljon nopeutta, jolla kuorma-auto osuu edessä olevaan liikkuvaan tai paikallaan olevaan kohteeseen, jos kuljettaja ei ole huomannut vaaratilannetta.

AEBS-3 on vakiona kaikissa DAF LF-, CF- ja XF -kuorma-autoissa. Edistyneen AEBS-3-tekniikan käyttöönotto on osoitus DAF Trucksin jatkuvasta tuotekehityksestä ja panostuksesta liikenneturvallisuuden parantamiseen.

Lue myös: Daf CF 530 – Jämäkkä sora-auto

Lue seuraavaksi