Uutiset

Kuljetuskalusto

Daf CF 530 – Jämäkkä sora-auto

Daf sorakasetti

Suomessa Daf on hyvin usein kaukoliikenteessä oleva XF-malli, tyypillisesti vielä tilavalla Super Space Cab -ohjaamolla varustettu. Käyttäjien keskuudessa Daf tunnetaankin kuorma-autona, joka on taloudellinen, toimiva ja tarjoaa hyvät tilat useammankin päivän mittaisiin rupeamiin. Entäpä, jos Daf varustetaankin matalalla ja kapealla ohjaamolla, tukevilla teräsjousilla ja valjastetaan soran ajoon?

Vuonna 2019 Daf valmisti 64 000 kuorma-autoa, joista lähes 53 000 oli CF- tai XF-sarjan raskaita autoja. Daf kuuluukin kolmen suurimman valmistajan joukkoon Euroopassa, ja oli markkinajohtaja kuudessa Euroopan maassa yli 16-tonnisissa kuorma-autoissa. Erityisesti vetoautot ovat olleet Dafin vahvaa aluetta, mutta viime vuonna valmistaja esitteli malleistaan myös maansiirtoon ja muihin vaativiin tehtäviin soveltuvia versioita.

Asiakasauto

Tämänkertainen koeajoauto oli niin kutsuttu asiakasauto, eli asiakkaan omiin tarpeisiinsa valitsemillaan varusteilla ja ominaisuuksilla määritelty auto, jota oli sovittu käytettäväksi maahantuojan esittelyautona ennen varsinaista työuran alkua.

Koska auton omistajan mieltymykset ja tarpeet eivät ole tiedossa, ei ole tarkoituksenmukaista kovin tiukasti määritellä ominaisuuksien hyvyyttä tai huonoutta. Esimerkiksi korkea maavara voi olla välttämättömyys työtehtävissä, joten suurempi nousukorkeus ohjaamoon on kolikon kääntöpuolena hyväksyttävä. Monissa kohdin on tehtävä jonkinlaisia kompromisseja.

Perinteinen neliakselinen

Auton mallimerkintä CF 530 FAD 8×4 Construction kertoo, että koeajettava Daf on kahdella etuakselilla ja vetävällä telillä varustettu maarakennuskuljetuksiin tarkoitetulla alustalla varustettu auto. Lukema 530 kertoo 12,9-litraisen Paccar MX-13 -moottorin huipputehon hevosvoimina, eli kilowatteja on 390, mikä riittää nykylainsäädännöllä täyteen 76 tonnin yhdistelmäpainoon.

Daf CF

Construction-versiossa on maantiemalleista poikkeava puskuri ja etusäleikkö, millä saavutetaan 25 asteen lähestymiskulma. Lisäksi jäähdytintä on alapuolelta suojaamassa vahva teräslevy.

Auton etuakseleina ovat paraabelijousilla ja levyjarruilla varustetut yhdeksän tonnin akselit. Vetävän, 26 tonnin telin akselit ovat napavälitteiset ja varustettu rumpujarruin. Jousina takana ovat perinteiset tukevat trapetsijouset.

Vaihteistoksi autoon oli valittu käsivalintainen 16-vaihteinen ZF Ecosplit, jossa suurin vaihde on ylivaihde. Välityssuhde valitaan H-kaavaa noudattavalla vaihdekepillä sekä siinä olevilla alue- ja jakajavaihteiston keinukytkimillä.

Matala ohjaamo

Daf Cf
Daf CF Construction -mallin ohjaamoon kiivetään kolmen askelman portaikkoa pitkin. Kapeassa ohjaamossa on portaikossa nousun lisäksi myös etenemää, mikä helpottaa liikkumista. Korkea maavara vie lattiatason lopulta melko ylös.

Daf CF -mallien ohjaamo on sijoitettu alustaan nähden matalammalle kuin isoveljessä XF:ssä. Se on myös kapeampi, joten sora-autoon se on varsin hyvä valinta. Koeajoauton matalakattoinen makuuohjaamo tarjoaa mahdollisuuden satunnaiseen yöpymiseen ja lepohetkiin. Ohjaamosta on tarjolla myös lyhyt päiväversio sekä korotetulla katolla oleva Space Cab -makuuohjaamo, jossa tila riittää paremmin säännöllisempään yöpymiseen.

Kuljettajan paikalla asiat ovat kunnossa. Nahkapintainen ohjauspyörä on miellyttävä käteen, ja siinä on reilut säätövarat. Ajoasennosta saa helposti mieluisen. Mittaristo on selkeä, ja päämittareiden välissä olevaan näyttöön tekstit tulevat kuljettajan valitsemalla kielellä, myös suomeksi.

Ohjaamon peruskonstruktiolla alkaa olla jo jonkin verran ikää. Päivityksiä on tehty säännöllisesti, mutta yleisilme ei ole enää kovin moderni. Ehkä merkillepantavin seikka liittyy ovien ikkunoihin, jotka ovat kaksiosaiset. Osien välinen piena on ohut, eikä tavattomasti häiritse näkyvyyttä. Toisinaan, kun apukuljettajan puoleinen ikkuna on likainen tai siihen lankeaa heijastuksia, olisi se hyvä voida avata, jotta näkyvyys peileistä paranisi. CF:ssä ikkunan avaaminen ei auta, sillä peiliin katsotaan ikkunan kiinteän osan läpi.

Daf CF
Daf on valinnut CF-ohjaamossa kilpailijoista poikkeavan tavan toteuttaa oven ikkuna. Esimerkiksi kuvan tilanteessa, kun sivuikkunaan lankeaa heijastuksia, näkyvyys peiliin paranisi ratkaisevasti, jos ikkunan saisi laskettua alas. CF:ssä aukeaa vain taaempi osa ikkunasta. Osien välinen piena ei lopulta häiritse näkymiä kovinkaan paljon.

Kokonaisuutena Daf CF:n ohjaamo on miellyttävä työpaikka.

Vieläkö manuaalilla ajaminen sujuu?

Väliotsikon kysymykseen on vastattava, että allekirjoittaneen osalta varsinkin ensimmäiset kilometrit eivät tuottaneet mitään loistokkaita suorituksia. Ajot manuaalivaihteisella kuorma-autolla ovat viimevuosina olleet todella vähissä rajoittuen joihinkin jakeluautoihin ja nostalgiaikäisiin raskaampiin kuorma-autoihin.

Dafin tapauksessa, jos asiakas kokee poljinkäyttöisen kytkimen tarpeelliseksi, manuaalivaihteisto on ainut vaihtoehto. Tehostettu vaihteensiirto, yksinkertainen H-kaavio sekä vaihdekepin kytkimillä käytettävät alue- ja jakajavaihteistot toimivat hyvin. Kytkinpolkimeen kaipaisi hieman parempaa tuntoa, mutta ajan ja kokemuksen myötä sekin tilanne luultavasti korjaantuisi.

Keski-Suomesta Pohjanmaalle suuntautunut koeajoreitti sisälsi mutkaisia ja melko mäkisiäkin osuuksia. Niillä osuuksilla vaihdekepille oli käyttöä, vaikka sinällään 530-hevosvoimainen moottori tuntuikin aivan riittävän tehokkaalta hieman alle täyden 68 tonnin kokonaispainoon kuormatulle yhdistelmälle.

Niin sanottuja harhalaukauksia eli vääriä vaihdevalintoja tuli kuitenkin turhan paljon. Iso osa menee tietysti tottumattomuuden piikkiin, mutta menneiden vuosien kokemuksen perusteella vääriä valintoja tulee tottuneelle kuljettajallekin, etenkin työvuoron loppupuolella. Siinä suhteessa automaattinen vaihteisto on väsymätön, vaikka apua sekin joskus kuljettajalta tarvitsee. Automaatti myös vaihtaa nopeammin.

Tukevaksi rakennettu

Koeajo-Dafin soralava on Laurell Oy:n valmistama, samoin kuin Jyki-alustaisen perävaunun lava. Kasetointijärjestelmä on niin sanottu RKP-tyyppinen automaattikasetti, jossa perävaunun lavaa siirtävää ketjua käytetään kulmavaihteen ja sakaraliitännän välityksellä auton lavan takapalkkiin sijoitetun hydrauliikkamoottorin voimin. Tässä tapauksessa perävaunun irrotus ja kytkeminen edellyttävät kuljettajan poistumista ohjaamosta.

Yhdistelmä on mitoitettu 68 tonnin kokonaispainoon, mikä kahdeksalla akselilla onkin enintään mahdollista saavuttaa. Rekisteriotteiden mukaan kantavuutta autolla on 17 250 kilogrammaa ja perävaunulla 26 010. Yhdistelmänä kantavuus on hieman alle 42 tonnia, joten auton ja perävaunun kuormituksessa on vajaan puolentoista tonnin keskinäinen pelivara. Auton vankkarakenteinen alusta ei ehkä ole kevein mahdollinen, mutta epäilemättä tukeva vaativissakin olosuhteissa. Sen tekninen kokonaispaino on 44 tonnia, mutta siltasäännön rajaama kokonaispaino tieliikenteessä on 33,44 tonnia.

Daf CF
Koeajettu yhdistelmä on mitoiltaan varsin kompakti. Kantavuutta yhdistelmällä on rekisteröintitietojen mukaan 41 910 kilogrammaa.

Alustan tukevuuden kääntöpuolena on sen kovuus maantiellä, mistä seuraa, että tiessä olevat epätasaisuudet välittyvät selkeästi kuljettajan tietoon. Mutkaisella ja samalla epätasaisella tiellä auton käytös tuntui jopa rauhattomalta. Missään nimessä kyse ei ole viasta, vaan siitä, että myös jousitus on kompromissi. Dafin valikoimassa on jousitusvaihtoehtoja, joiden maantieajo-ominaisuudet ovat erinomaisia, mutta rakennustyömaalla ne eivät ole parhaimmillaan. Tarve ratkaisee valinnan.

Mahdollisuuksia riittää

Dafilla on tarjolla hyvin laaja valikoima malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Valmistajan valikoimassa on pitkään ollut muun muassa erilaisia neliakselisia malleja, joille suomalaisessa liikenteessä on usein tarvetta.

Nyt koeajettu auto edustaa malliston järeää päätä. Toisessa päässä on tilavuutta vaativiin kuljetuksiin tarkoitettuja niin matalia vetoautoja, että hiirikin joutuu kumartumaan vilistäessään sen alta. Väliin mahtuu paljon variaatioita. Hankinnan hetkellä on vain valittava se omiin tarpeisiin parhaiten sopiva vaihtoehto.

Tauno Lehtinen
Tauno Lehtinen on huhtikuun alusta alkaen työskennellyt Nordic Truckcenter Oy:ssä Daf-kuorma-automyyjänä Keski-Suomessa.

Lue muös: Daf laajentaa valikoimaa

Lue seuraavaksi