Uutiset

Kuljetuskalusto

Skedsmo valitsi Allison-automaatin

Skedsmon kunta Oslon naapurissa on investoinut neljänteen Allison-vaihteistolla varustettuun Scaniaan. Kokoonpanoa pidetään käyttäjän taholla erinomaisena ratkaisuna kunnalliseen, ympäri vuoden ajossa olevaan yleisajoneuvoon.

”Meillä on hyviä kokemuksia täysautomaattisista Allison-vaihteistoista, sillä meillä on ollut kaksi aiempaa, nyt jo myytyä Scaniaa. Tämän vuoksi päätimme jatkaa Scanian ja Allisonin yhdistelmällä”, kertoo työnjohtaja Morten Olsen Skedsmon kunnasta.

Kuljetustarpeet vaihtelevat 50 000 asukkaan kunnassa suuresti, mutta yleensä ajomatkat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti kaupunkiliikenteelle tyypillisiä pysähdyksiä. Lumettomana aikana autoilla kuljetetaan sekalaista tavaraa tarvikkeista täyttömassoihin. Talvella autoihin asennetaan aurat, joilla pidetään tiet ja kadut puhtaana lumesta.

Skedsmon kunnan uusin ajoneuvo on kolmiakselinen Scania P410, joka on varustettu Allison 4000 Series -automaattivaihteistolla. Päällirakenteena on Zetterbergsin maansiirtolava.

”Yksi Allison-vaihteiston eduista on helppokäyttöisyys”, Olsen sanoo. ”Kokemattomatkin kuljettajat harjaantuvat työhönsä nopeasti, koska automaattivaihteisto poistaa liikenneympäristön vaatiman jatkuvan vaihtamisen tarpeen”.

Helppokäyttöisyyden ohella Allison vähentää myös huoltokustannuksia ja odottamattomia seisokkeja, jolloin tuottavuus luonnollisesti parantuu.

”Kytkimen kuluminen ja siitä aiheutuvat seisokit muodostavat suhteellisen suuren kustannuserän. Täysautomaattinen vaihteisto poistaa nämä kustannukset kokonaan”, toteaa Olsen, jonka mukaan auto pysyy ajossa, kunhan määräaikaisista öljyn- ja suodattimienvaihdoista pidetään huolta. 

Lue seuraavaksi