Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanialta uusi vahvempi telivetoakselisto

Scanian nouseva ja irti kytkettävä teliveto

Scanian uusi RB885-teliveto tekee kuorma-autosta entistä monipuolisemman työkalun. Uusi akselisto sallii yhdistelmän kokonaispainon aina 90 tonniin saakka ja akselistoon on valittavissa useita eri perävälityksiä. Lisäksi teliakselisto voidaan valita nousevana ja irtikytkeytyvänä.

“RB885 tarjoaa huippuluokan joustavuutta usealle asiakkaallemme”, kertoo Bo Eriksson, Scania kuorma-autojen tuotepäällikkö. “Akselisto antaa luotettavaa liikkeellelähtökykyä ja yksivälitteisenä akseliperäratkaisuna se takaa hyvän polttoainetalouden korkeammillakin maantienopeuksilla. Lisäksi nousevana ja irtikytkeytyvänä se mahdollistaa monipuolisen ja älykkään ratkaisun esimerkiksi puuautoihin.”

RB885 akselistossa ei ole tasauspyörästöä akseleiden välillä. Tämä tarkoittaa parempaa kestävyyttä ja erinomaista liikkeellelähtökykyä, koska voima välittyy kummallekin akselille.

Molemmilla akseleilla on tasauspyörästön lukitus, jonka kuljettaja voi kytkeä helposti turvaamaan erinomaisen pidon vaativissakin olosuhteissa.

Maasto, yhdistelmän kokonaispaino, tieolosuhteet ja nopeus ovat tärkeimpiä tekijöitä akseliston valinnassa. Uusi RB885 akselisto mahdollistaa joustavan valinnan eri tehtäviin. Valitsemalla nousevan ja irtikytkeytyvän telivedon, voidaan saavuttaa merkittävä säästö polttoaineen kulutuksessa esimerkiksi tyhjällä puutavarayhdistelmällä ajettaessa. Säästö syntyy ennen muuta vähäisemmän voimansiirron vastuksen ansiosta, mutta myös pienemmän rullausvastuksen ansiosta. Nouseva teli myös vähentää renkaiden kulumista ja parantaa moniakselisen auton käsiteltävyyttä ahtaissa paikoissa.

”Tämä on erinomainen valinta useisiin eri kuljetustehtäviin erilaisissa maastoissa ajettaessa”, kertoo Bo Eriksson. ”Tähän yhteen kestävään ratkaisuun yhdistyy monipuolisesti erilaisia hyötyjä.”Lue seuraavaksi