Uutiset

Kuljetuskalusto

Svempas-tuotemerkkioikeudet Scanialle

Frostfire

Vuosien ajan Svempas-tuotemerkillä on ollut vahva yhteys Scaniaan, kun kyseessä ovat Show-kuorma-autot ja pieninä erikoissarjoina kustomoidut kuorma-autot. Kesäkuun 29. Svempas-tuotemerkin oikeudet siirtyivät Scanialle.

Svempas on yritys, jolla on monipuolista ajoneuvoihin liittyvää liiketoimintaa mukaan lukien Scania-kuorma-autojen kustomointi. Yhtiön omistaa alalla erittäin laajasti tunnettu Sven-Erik ”Svempa” Bergendahl. Hän alitti yritystoiminnan vuonna 1965, ja on kustomoinut lukuisia kuorma-autoja jo 1970-luvun alkupuolelta lähtien. Bergendahlia pidetäänkin kuorma-autokustomoinnin uranuurtajana Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Koska Svempas-nimelle on muotoutunut vahva yhteys Scaniaan, on päädytty sopimukseen siitä, että Scania ostaa Svempas-tavaramerkin. Svempas jatkaa yrityksenä edelleen toimintaansa ja käyttää yrityksen nimeä myös tulevaisuudessa.

“Pidämme Svempas-tuotemerkkiä suuressa arvossa. Scania on, kuten on aiemmin tiedotettu, aloittanut suuren muutoksen kohti fossiilivapaata tuotevalikoimaa ja toiminnan tapoja. Omistamalla oikeudet nimeen, ja siten hallinnoimalla ainutlaatuista Svempas-tuotemerkkiä yhdessä oman vahvan tuotemerkkimme kanssa, voimme varmistaa edelleen jatkuvan yhteistyön olevan osa muutostamme”, sanoo Scanian teollisten toimintojen johtaja Anders Williamsson.Lue seuraavaksi