Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanialta 100-prosenttista biodieseliä käyttävä V8

Scania V8

Scania kasvattaa Euro 6-moottorivalikoimaa ympäristöystävällisellä vaihtoehdolla. Scanian 16-litraisen, 580 hevosvoiman V8-moottorin voi nyt tilata R-sarjan autoihin 100-prosenttista biodieseliä (EN 14214) käyttävänä versiona. Scanialla on siten valikoimassaan viisi erilaista biodieselmoottoria, jotka kattavat tehoalueen 320–580 hevosvoimaa.

Vakiokokoonpanossa uusi moottori tuottaa 2950 Nm vääntömomentin 1000 r/min lähtien.

“Voimme tarjota biodieselmoottoreita asiakkaillemme kaikkiin ajotehtäviin. Valikoimassamme on nyt kaikkiaan viisi eri vaihtoehtoa”, kertoo Scanian kuorma-autopuolen tuotejohdon päällikkö Joel Granath.

Uudessa V8-moottorissa on SCR- ja EGR-järjestelmät pakokaasujen jälkikäsittelyyn. Scanian omien laskelmien mukaan moottorin teho laskee vain kahdeksan prosenttia, kun sitä käytetään 100-prosenttisella biodieselillä. Samalla kulutus nousee hieman, samoin SCR-järjestelmän käyttämän AdBluen.
“Tehohäviö on hyväksyttävää otettaessa huomioon, että markkinoilla on harvoja kuorma-automoottoreita, jotka ovat yhtä tehokkaita edes dieselkäyttöisinä”, Granath toteaa.

“Voimapuolella menetetty teho korvautuu ympäristöystävällisyytenä ja saatava hyöty riippuu polttoaineen tuotantotavasta. Markkinoilla on biodieseleitä, jotka laskevat CO2-päästöjä jopa 80 %. Jos tarjolla on muita kustannusetuja, kuten alhaisemmat verot, on biodiesel erittäin houkutteleva vaihtoehto monille asiakkaille”.

Lue seuraavaksi