Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania Streamline – entistä virtaviivaisempi

Scanialle ominaiset tunnusmerkit – erinomainen polttoainetalous, lyhyet seisonta-ajat, suorituskyky sekä kuljettajamukavuus on hiottu uudelle tasolle uuden Streamline-malliston myötä. Uuden G- ja R-sarjan Streamline-malliston polttoainetalous on parantunut jopa kahdeksan prosenttia uudistetun aerodynamiikan, parannettujen Scania Opticruise -käyttötilojen sekä toisen polven Euro 6 -moottoreiden ansiosta. Unohtaa ei sovi myöskään legendaarisia V8 -moottoreita, joista kaksi teholuokkaa saa jo Euro 6 -versioina.

Streamline-ohjaamon katto- ja seinäverhoukset ovat uutta materiaalia ja seinät ovat sävyltään tummemmat, mikä luo ohjaamo- ja makuutilaan hillitymmän ja siten rauhallisemman tunnelman.

Myös vuoteet ovat uudistuneet ja levitettävä (730-900 mm) vuode ekstravahvalla ”tasku”-joustinpatjalla on saatavana kaikkiin R-sarjan makuuohjaamoihin.

Uudet 520 ja 580-hevosvoimaiset Euro 6 V8-moottorit perustuvat 16,4-litraiseen 730-hevosvoimaiseen moottoriin ja tarjoavat puolestaan poikkeuksellista suorituskykyä ja luonnetta sitä haluaville. Isoin 730-hevosvoimainen V8-moottori tullaan esittelemään Euro 6 -versiona loppusyksyllä.

Yhdistettynä uuteen Economy-käyttötilaan Scanian ennakoiva vakionopeudensäädin, Scania Active Prediction, säästyy polttoainetta jopa viisi prosenttia. Lisäksi laskemalla ajonopeus 89:stä 85:een tuntikilometriin, säästyy vielä kolme prosenttia lisää. Ammattikuljettaja Jussi Mikkola toteaa ennakoivan vakionopeussäätimen olevan paikallaan, kun ajetaan moottori- tai valtateitä.

Scania Streamlinen uudet led-takavalot ovat entistäkestävämmät ja vähän virtaa kuluttavat. Rekkaveturissa akut voidaan sijoittaa taakse esimerkiksi tilantarpeen vuoksi. Akkukotelon kyljessä näkyy punainen helppokäyttöinen lisävirran anto-/ottopistoke, mikä on hyvä ratkaisu.

Scanian Streamlineen kehittämä kaksoisakkujärjestelmä varmistaa käynnistymisen tilanteessa kuin tilanteessa. Kaksoisakkujärjestelmä on tarkoitettu käyttötarkoituksiin, joissa auton, päällirakenteiden tai lisälaitteiden virrankulutus on suuri. Aikaisempi kahden 12 voltin akun rinnakkaiskytkentä on korvattu neljällä huoltovapaalla akulla, joista kaksi AGM-tyyppistä akkua toimivat ainoastaan käynnistysakkuina. Toiset kaksi geeliakkua antavat virtaa auton muihin toimintoihin.

Lue seuraavaksi