Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania ja Rio Tinto testaavat autonomista kaivosautoa

Scania testaa uuden sukupolven autonomista kuljetusratkaisua Rio Tinton suolakaivoksella Länsi-Australiassa.

Kokeilun ensimmäinen osa käynnistyi elokuussa 2018, ja se käsittää Scania XT 8×4 -auton, joka työskentelee erillään Rio Tinton normaalista toiminnasta. Ensimmäisessä vaiheessa autossa on mukana kuljettaja, joka varmistaa turvallisuuden sekä tekee havaintoja auton toiminnasta ja suorituskyvystä. Jatkossa autoja lisätään niiden keskinäisen tiedonvaihdon ja älykään kaluston hallinnan kehittämiseksi.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme kokeilla tätä tekniikkaa kuorma-autoissa, jotka ovat pienempiä, kuin perinteisesti käyttämämme autot. Ne tuovat joustavuutta toimintaamme monissa Rio Tinton toiminnoissa. Automaatio parantaa turvallisuutta ja tehokkuutta alallamme. Tämä on seuraava askel, kun arvioimme vaihtoehtoja uuden tekniikan mahdollisuuksista tuoda parannuksista alallamme”, sanoo Rob Atkinson, Rio Tinton tuottavuudesta ja teknisestä tuesta vastaava johtaja.

”Kaivokset ovat ihanteellisia paikkoja testata autonomisia ajoneuvoja, koska niissä käyttöaste on korkea. Kaivosteollisuus hyötyy turvallisuudesta ja tuottavuudesta, ja siellä saadut kokemukset ovat ratkaisevia, kun kehitetään täysin autonomisia ratkaisuja muihin kuljetuksiin. On rohkaisevaa nähdä, että kuorma-autot toimivat turvallisesti ja odotusten mukaisesti”, sanoo Scania Miningin johtaja Björn Winblad.

Rio Tinto on maailman johtavia automaation hyödyntäjiä kaivosteollisuudessa. Sillä on eniten autonomisia kaivosautoja, maailman ensimmäinen täysin autonominen pitkän matkan rautatie raskaille kuljetuksille ja täysin autonomisia porauslaitteita.

Lue seuraavaksi