Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks toimittaa 20 sähkökuorma-autoa Carlsberg-konsernille

Renault Trucks on ottanut uuden historiallisen askeleen kaupunkikuljetuksissa ja toimittaa 20 uutta D Wide ZE -kuorma-autoa Carlsberg-konsernille. Täysin sähköllä kulkevat 26 tonnin kuorma-autot menevät Carlsbergin sveitsiläisen tytäryhtiön Feldschlösschen-panimon ajoon kuluvan vuoden aikana.

Kaupunkiajossa sähkökäyttöisillä kuorma-autoilla CO2-päästöjä voidaan vähentää merkittävästi ja samalla minimoida kuljetuksista aiheutuvat meluhaitat.  

”Kyse on tämän kokoluokan ensimmäisestä tilauksesta Euroopassa. Kuljetussektori on muuttumassa merkittävästi, mikä heijastelee teollisuudessa ja kaupan alalla tapahtuvia muutoksia. Carlsberg-tilauksen ensimmäiset Renault Trucks -sähkökuorma-autot toimitetaan ajoon jo helmikuun aikana, ja loput vuoden 2020 kuluessa”, sanoo Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin.

Uusien Renault Trucks D Wide ZE -kuorma-autojen päivittäinen kuljetusmatka on 100–200 kilometriä. Autoilla toimitetaan Feldschlösschenin sveitsiläisille asiakkaille panimon tuotteita 15 logistiikkakeskuksesta Sveitsissä. Feldschlösschen on sitoutunut päästöttömään logistiikkaan, mikä on mahdollista osittain siksi, että tuotantolaitokset hyödyntävät rautatiekuljetuksia.

Renault Trucksin kattava 3,1–26-tonnisten sähkökuorma-autojen mallisto vastaa kaupunkiympäristöissä toimivien ammattiautoilijoiden nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Renaultin sähköllä kulkevat kuorma-autot soveltuvat erinomaisesti jätehuolto- ja jakelukäyttöön ja äänettöminä niillä voi kuljettaa ympäri vuorokauden.
D- ja D Wide Z.E. -kuorma-autot valmistetaan Blainville-sur-Ornen tehtaalla Ranskan Calvadosissa.

Renault Trucks D Wide ZE

Kokonaispaino: 26 t
Akseliväli: 3 900 mm
Kaksi sähkömoottoria, nimellisteho:370 kW (jatkuva 260 kW)
Sähkömoottorien enimmäisvääntö: 850 Nm
2-vaihteinen vaihteisto
Akkujen kapasiteetti:200 kWh
Todellinen toimintamatka: 200 km



Lue myös: Renault Trucksin juhlavuosi oli menestys

Lue seuraavaksi