Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucksin juhlavuosi oli menestys

Renault Trucks T High

Vuosi 2019 oli 125-vuotiaalle Renault Trucksille paitsi juhlavuosi myös kasvun vuosi Suomessa. Renault Trucksin juhlavuosi oli esillä lukuisissa messu- ja näyttelytapahtumissa, ja vuoden päättyessä voitiin todeta rekisteröintien kasvaneen yli 16 tonnin kuorma-autoissa 25,4 prosenttia ja 10–16 tonnin kokoluokassa 13,3 prosenttia.

Suomessa Renault Trucks juhlisti yhtiön 125-vuotista taivalta asiakasmatkoilla ja osallistumalla ennätyksellisen moneen alan näyttely- ja messutapahtumaan ympäri maan. Kuljetusnäyttelyssä Helsingissä esillä oli koko mallivuoden 2019 kattaus sekä upea T Hight Renault Sport Racing -erikoismalli, joita myytiin kaikki Suomeen luvatut 10 autoa.

Kesä huipentui Power Truck Show- ja Maxpo-messuihin. Maxpossa ensiesittelynsä Suomessa sai uusi Renault Trucks Master.

Tapahtumissa Renault Trucksin osastoilla oli runsaasti kävijöitä. Omaa kieltään merkin suosiosta kertoo se, että useita varsinkin T ja T High -mallien autoja ovat omistajat kustomoineet ja tuoneet esille näyttelyihin.

Pasi Gerpe ja Juha Mattila
Renault Trucksin Suomen myyntipäällikkö (vas.) ja tuotepäällikkö Juha Mattila voivat syystäkin olla tyytyväisiä edustamansa merkin rekisteröintimäärien kasvuun, etenkin raskaissa kuorma-autoissa. Uusin tulokas tuotepalettiin on täyssähköinen Master Z.E -pakettiauto.

Renault Trucks -autojen rekisteröinnit jatkavat kasvuaan

Renault Trucks -kuorma- ja pakettiautojen suosio on edelleen tasaisessa kasvussa. 10–16-tonnisissa kuorma-autoissa rekisteröinnit kasvoivat vuoteen 2018 verrattuna 13,3 prosenttia, yli 16-tonnisissa kasvu oli 25,4 prosenttia.

Uudistunut Master

Viimevuoden syksyllä Suomeen saapui uudistunut Master paketti- ja kevytkuorma-auto. Master on saatavissa sekä umpi- että alustamallina.

Renault Trucks Masterissa on vakiona Red Edition -varustelu, joka sisältää monia kuljettajan mukavuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta parantavia ominaisuuksia.

Tehokkaampi työympäristö D- ja D Wide 2020 -malleissa

Renault Trucksin D- ja D Wide -mallit kattavat tarpeet laajasti esimerkiksi jakelukuljetuksiin ja kunnallistekniikan töihin. Vuoden 2020 D-sarjan malleissa on uudistettu kojelauta, uusi ohjauspyörä sekä uusi mustavalkoinen mittaristo. Turvallisuutta parantavina varusteina on nyt saatavissa mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) ja led-takavalot.

Tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä parantavat muun muassa vakiovarusteena oleva Optifleet-kalustonhallintajärjestelmän kanssa yhteensopiva telematiikkajärjestelmä sekä valinnaisvarusteena tarjottava Fuel Eco -paketti.

Enemmän mukavuutta, vähemmän kulutusta

Maanteille ja kaukoliikenteeseen suunnitellut Renault Trucks T ja T High 2020 ovat nyt entistä polttoainetaloudellisempia. DTI 11 ja DTI 13 Euro 6 Step D -moottorit ovat kolme prosenttia edellisen sukupolven voimanlähteitä taloudellisempia, ja vuoden 2020 T- ja T High -malleissa on uudistettu vetoakseli sekä kevyemmät levyjarrut, jotka vähentävät polttoaineenkulutusta entisestään.

Renault Trucksin T- ja T High -malleihin voidaan myös aktivoida uudet polttoainetaloudellisuusasetukset, mikä tuo vielä kolmen prosentin lisäsäästön.

Nahkainen, kolmeen suuntaan säädettävä ohjauspylväs on nyt vakiovaruste parhaan ajomukavuuden varmistamiseksi. Aiempaa suuremmat 221 litran säilytystilat parantavat käyttömukavuutta entisestään.

Renault Trucks -vuokra-autoja
Suomessa Volvo Truck Rental -autovalikoimaan kuuluu myös laaja kirjo Renault Trucks -kuorma- ja pakettiautoja.

Tulevaisuudessa käytössä on useita käyttövoimia

Renault Trucksin vaihtoehtoisten energiamuotojen kehittämisestä vastaava johtaja François Savoyen sanoo, että taistelussa ilmastonmuutosta vastaan sähkö tulee näyttelemään erittäin tärkeää roolia etenkin kaupunkiympäristössä operoivien kuorma-autojen voimanlähteenä. Sähköautot ovat paikallisesti päästöttömiä ja hiljaisia, joten ne sopivat hyvin kaupunkeihin, myös yöaikaan.

Sähköistä voimalinjaa voidaan käyttää akkusähköllä tai tulevaisuudessa polttokennolla. Renault Trucksilla on tuotannossa akkusähkökäyttöiset Z.E.-versiot D- ja D Wide -kuorma-autoista sekä Master-pakettiautosta. Niitä toimitetaan tilauksesta myös Suomeen.

Diesel tulee säilymään vielä kuitenkin pitkään kaukoliikenteen käyttövoimana, ja kaasulla on oma sijansa polttoaineena. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kymmenen vuoden kuluttua moottorit tai polttoaineet olisivat samalaisia kuin nyt.

”Erilaiset synteettiset ja biomassasta valmistetut polttoaineet tulevat valtaamaan vähitellen tilaa fossiiliselta dieseliltä. Sähköä tuodaan dieselin rinnalle ja energiatehokkuutta parannetaan sekä moottoreissa itsessään että ajoneuvoissa kokonaisuutena”, Savoyen sanoo. Jo nyt Renault Trucksin kuorma-autojen dieselmoottorit soveltuvat synteettisille ja biomassasta valmistetuille polttoaineille.

Lue myös: Kohti alhaisempia päästöjä

Lue seuraavaksi