Uutiset

Kuljetuskalusto

Noteboomilta hydraulisesti levitettävä lavettivaunu

Nooteboomin tuotevalikoima on täydentynyt Euroopan markkinoille tarkoitetulla, hydraulisesti levitettävällä koneenkuljetusvaunulla malliltaan OSD-73-04. Lavetti on suunniteltu erityisesti maksimissaan 47 tonnia painavien työkoneiden kuljetukseen. Sillä voidaan kuljettaa tehokkaasti ja turvallisesti jopa 2,9 metriä leveitä tela-alustaisia kaivukoneita, joiden telojen pituus on yli viisi metriä.

Vankka rakenne, käyttäjäystävällisyys ja yksinkertainen rakenne minimaalisin liikkuvin osin ovat uuden OSD-73-04(S)-lavetin tärkeimpiä ominaisuuksia. Neljäakselisessa vaunussa on levitettävä kuljetusalusta ja siinä on kaksi kääntyvää akselia.

Portaattomasti levitettävä kuljetuslava

Kansainvälisillä kuljetusmarkkinoilla on kasvava tarve hydraulisesti levittävistä ja matalista kuljetuslaveteista. Uuden OSD-73-04(S)-lavetin kuljetuslavan leveys voidaan helposti ja nopeasti kasvattaa 2 540 millimetristä 3 210 millimetriin. Näin säästyy aikaa ja vaivaa. Kuljetuslavan leveyttä voidaan säätää napin painalluksella portaattomasti. Lavan vasenta ja oikeaa reunaa voidaan säätää erikseen. Levitettävissä osissa on kumipinnoite vakiona paremman kitkan saavuttamiseksi. Painoero levitettävän ja tavallisen lavetin välillä on minimaalinen.

Lakisääteiset mitat

Kun lavan reunat eivät ole levitettyinä, on leveys 2 540 millimetriä. Kuljetuksia voidaan tehdä myös näin. Ja kun reunat ovat täysin levitettyinä, voidaan samalla lavetilla kuljettaa suuria kaivukoneita. Levennystä 2 540 millimetristä 3 210 millimetriin ei ole saavutettavissa manuaalisesti levennettävissä malleissa. Uusi hydraulisesti levitettävä malli on siis monitoiminen kuljetusalusta.

Turvallinen lastata ja purkaa

Koneiden turvallista ja tehokasta lastausta varten lavetissa on hydraulisesti laskevat ja nousevat ajorampit, joiden pituus on neljä metriä. Ramppien maksimikuorma on 15 tonnia per ramppi. Nousukulma on vain 11 astetta, jolloin koneiden ajo kyytiin ja pois on helppoa. Teräsrunkoisissa rampeissa on puupinta. Lavetin takapäässä on pudotettavat tukijalat koneen turvallisen kyytiin ajon takaamiseksi. Lisävarusteena on saatavana hydraulisesti käytettävät tukijalat. Niitä voidaan säätää erikseen ja portaattomasti alustan kaltevuudesta riippuen.

Näitä uusia levitettäviä lavetteja on jo tilattu paljon ja monia jo toimitettukin, erityisesti Englantiin.

Nooteboom Trailers

Hollantilainen Nooteboom Trailers B.V. on perustettu vuonna 1881. Yritys tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä ja monikäyttöisiä ratkaisuja erikoiskuljetuksiin. Nooteboom suunnittelee ja valmistaa perävaunuja ja lavetteja, joilla voidaan kuljettaa 20–200 tonnin kuormia. Valikoimassa on perävaunuja ja puoliperävaunuja, molempia myös matalalattiaversioina. Valmistajan mukaan heidän perävaunut ja lavetit tunnetaan maailmalla hyvästä hinta-laatusuhteestaan. ”Kokonaiskustannukset ovat alhaiset, luotettavuus on huippuluokkaa ja käyttö helppoa”, todetaan Nooteboomilta.Lue seuraavaksi