Uutiset

Kuljetuskalusto

Maerskilta ennätystilaus Volvon sähkökuorma-autoista

Volvo VNR Electric

Volvo Trucks on saanut Pohjois-Amerikassa 110 Volvo VNR Electric -kuorma-auton tilauksen maailmanlaajuiselta logistiikkayhtiö Maerskilta. Kauppa täydentää aiempaa 16 saman ajoneuvomallin tilausta ja on tähän mennessä suurin yksittäinen Volvon sähkökuorma-autojen kaupallinen tilaus.

Tilauksen teki Maersk Groupiin kuuluva Performance Team ja se tarkoittaa, että heidän käyttöönsä tulee yhteensä 126 sähkökuorma-autoa. Ensimmäiset sähkökuorma-autot otetaan käyttöön vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Kaikki 126 sähkökuorma-autoa on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2023 ensimmäiseen vuosineljännekseen mennessä.

”Volvo Trucks on innoissaan voidessaan jatkaa yhteistyötä Maerskin kanssa sen kaluston kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi ja olla keskeisessä roolissa organisaation jatkuvissa skaalautuvissa investoinneissa sähköisiin ratkaisuihin”, sanoo Peter Voorhoeve, Volvo Trucksin Pohjois-Amerikan johtaja.

Luokan 8 sähkökuorma-autoja käytetään Kaliforniassa erilaisiin kuljetustehtäviin, jotka palvelevat satamien ja varastojen jakelureittejä.

Volvo VNR Electric

Volvo VNR Electricin toimintamatka 565 kWh:n akkukapasiteetilla on jopa 440 km. Kuuden akun paketilla varustettu kuorma-auto voidaan ladata 80-prosenttisesti 90 minuutissa ja neljän akun versio 60 minuutissa. Volvo VNR Electric valmistetaan Volvo Trucksin New River Valleyn tehtaalla Virginiassa, Pohjois-Amerikassa.

50 prosenttia myynnistä sähköisiä vuoteen 2030 mennessä

Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuisesti kunnianhimoisen tavoitteen, että vuoteen 2030 mennessä 50 prosenttia kaikista sen myymistä kuorma-autoista on sähköisiä.

”Olemme päättäneet johtaa kuljetusalan sähköistä muutosta. Volyymit ovat edelleen alhaiset, mutta näemme nopeasti kasvavan kiinnostuksen Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja myös muualla maailmassa. Vuonna 2021 saimme tilauksia, mukaan lukien aiesopimukset, yli 1 100 sähkökuorma-autolle yli 20 maassa. Sähköisten, päästöttömien kuljetusten tarjoamisesta on selvästi muodostumassa keskeinen kilpailuetu”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Volvo Trucks oli raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja vuonna 2021 Euroopassa 42 prosentin markkinaosuudella, ja sillä on johtava asema myös Pohjois-Amerikassa. Volvo Trucksilla on tänä vuonna tuotannossa yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, ja sillä on maailmanlaajuisesti kuorma-autoteollisuuden täydellisin sähköinen mallisto, joka kattaa kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkimaansiirron tehtäviin ja alueellisiin kuljetuksiin.Lue seuraavaksi