Uutiset

Kuljetuskalusto

Lastbil 2022 – Säiliöitä Tanskasta

VM Tarm

Artikkelikuva: Allan S. Hansen (vas.) ja Holger Ross Lauritsen Suomeen tulevan kemikaaliyhdistelmän edustalla.


Tanskassa, Länsi-Jyllannissa toimivan VM Tarm a/s:n historia ulottuu lähes 60 vuoden taakse. Meijerilaitteiden valmistuksesta alkanut toiminta on muuttunut erityisesti pohjoismaisille markkinoille suunniteltujen ajoneuvosäiliöiden ja säiliöperävaunujen tuotannoksi.

Maito-, kemikaali- ja lietelantasäiliöt ovat merkittävä osa tuotantoa, mutta VM Tarm valmistaa säiliöitä sellaisiinkin käyttötarkoituksiin, kuin esimerkiksi elävien kalojen ja oluen kuljetukseen.

”Lietelannan kuljetukseen teimme viime vuonna 75 perävaunua Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen. Bioenergian tuotannon kasvun myötä niille on kova kysyntä, ja ne vastaavat kappalemääräisesti jo yli neljännestä koko tuotannostamme”, kertoo myynti-insinnööri Allan S. Hansen.

”Valmistamme 280 työntekijän voimin 280 yksikköä vuodessa. Tietääkseni olemme Pohjoismaiden suurin säiliöajoneuvovalmistaja. Suomessa tuotteittemme kysyntä on kasvussa”, sanoo toimitusjohtaja Holger Ross Lauritsen, jonka isoisä Bernhard Lauritsen aikanaan perusti yhtiön. ”Teemme keveitä ja kestäviä tuotteita pohjoismaisiin olosuhteisiin.”Lue seuraavaksi