Uutiset

Kuljetuskalusto

Lastbil 2022 – Sähkö tulee valmisbetonin kuljetuksiin

Saraka Hybrid

Ulvilalainen Saraka Oy valmistaa päällirakenteita valmisbetonin kuljetukseen. Ruotsi on tärkeä markkina-alue, ja sinne yhtiö on toimittanut jo kolmisenkymmentä hybridikäyttöisellä betoninkuljetussäiliöllä varustettua autoa. Toistaiseksi pääosa on ollut dieselmoottorisen auton alustalle rakennettuja.

Sarakan hybridiratkaisu on edistyksellinen. Se osaa muun muassa käyttää hyödykseen auton jarrutusenergiaa, jolla voidaan ladata akkua. Hybridi on saanut kiitosta käyttäjiltä, sillä se on käytössä hiljainen, eikä dieselmoottorin päästöjä synny kuormaa purkaessa.

”Kuljettajien kertoman mukaan täyteen ladatulla akulla saa toimitettua 5–8 kuormaa eli yhden työpäivän kuormat ilman välilatauksia”, sanoo Mika Kiikkinen Sarakalta, ja jatkaa: ”Mikäli akuissa ei virta enää päivän lopulla riitä, ja työmaalla ei ole sähköä käytettävissä, säiliötä voi pyörittää myös dieselin voimin.”

Mika Kiikkisen mukaan seuraava merkittävä askel betoniautojen kehityksessä on siirtyminen täyssähköisiin autoihin. Ensimmäiset sellaiset Saraka on jo toimittanutkin.

Sarakalle Lastbil 2022 -messut olivat kaupallisesti onnistunut tapahtuma.Lue seuraavaksi