Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiab ja Multilift kovaan käyttöön

Kymppi-Katto Oy panostaa tehokkuuteen ja turvallisuuteen

Naantalilainen katto- ja julkisivuremonttien erikoisyritys Kymppi-Katto Oy on kasvanut viime vuosina nopealla vauhdilla. Kymppi-Katto Oy:n Niko Koistinen kertoo, että yritys etsii jatkuvasti keinoja kehittää toimintatapojaan ja alkukesästä yrityksen kalustoon saapui järeä Mercedes-Benz Actrosin, Hiab– kuormausnosturin ja Multilift-koukkulaitteen yhdistelmä

Kymppi-Katto Oy perustettiin vuonna 1999 ja se on kasvanut nopeasti alan merkittäväksi tekijäksi Länsi- ja Etelä-Suomen alueella. Tällä hetkellä yrityksellä on riveissään yli 50 ammattitaitoisen asentajan työporukka ja urakkamäärien kasvaessa myös työmenetelmiin kiinnitetään jatkuvasti enemmän huomiota. ”Viime vuoden syksyllä teimme hankintapäätöksen kuormausnosturilla varustetun koukkulaite-auton hankkimisesta ja Hiabin Lounais-Suomen myynnistä vastaavan Börje Laakson selkeä tarjous päällirakenteesta osoittautui selvästi houkuttelevimmaksi”, kertoo Koistinen. Kaupat käteltiin joulukuussa ja tyylikäs kokonaisuus esiteltiin Jyväskylän Kuljetus2013-näyttelyssä, josta yhdistelmä siirtyi välittömästi työelämän pariin Kymppi-Katon työkohteisiin

Räätälöity kokonaisuus

Mercedes-Benz Actros 2536L:n, Hiab XS288E-6 HiPro:n ja Multilift XR14S.43:n yhdistelmä on Kymppi-Katolle merkittävä sijoitus vuosiksi eteenpäin. Olikin selvää, että sen varustelussa kiinnitettiin huomiota monipuoliseen toimintakykyyn, joka mahdollistaa tehokkaan käyttöasteen. ”Kerrottuamme työtehtävistämme Hiabille, saimme heiltä nopean ja selkeän pakettitarjouksen, jossa selvästi oli ymmärretty tarpeemme. Esimerkiksi jibin ylitaitto on todellakin ollut hyödyksi tarkkuutta vaativissa töissä esimerkiksi sähkölankojen alapuolella työskenneltäessä. Nosturin automaattinen käännönvaimennus eli ADS-toiminto yhdistettynä nosturin tarkkaan V91-venttiiliin antaa puolestaan pehmeyttä liikkeisiin, mikä on erittäin merkittävä turvallisuustekijä”, kiittelee Koistinen.

Muita turvallisuutta lisääviä tekijöitä yhdistelmässä ovat joka suunnan tukijalat maalevyineen sekä talvenkin olosuhteisiin riittävä työvalojen määrä. Nosturin muunneltavuuden helppoutta lisää kahvapikaliitin, jonka avulla jibin ja kouran vaihdot sujuvat nopeasti ja väärinkytkennän mahdollisuus poistuu varmuudella. Lisävarusteena Kymppi-Katto hankki nosturiin myös kouran, jolla moninaiset purkutyöt ja jätteiden lastaus sujuvat vauhdikkaasti. ”Multiliftin koukkulaitteen automaattiohjaus sekä automaattilasku ovat myös osoittautuneet kuljettajan työtehtäviä huomattavasti helpottaviksi ja nopeuttaviksi ominaisuuksiksi”, kertoo Koistinen, jolla on yhdistelmästä jo yli 300 tunnin käyttökokemukset.

Koistinen on tyytyväinen Hiabin Combi Drive ² kaukohallintalaitteeseen jolla nosturia ohjataan, se on helppokäyttöinen ja loogisesti toimiva. Sen muuttuvanäyttöinen ruutu antaa vaadittavan informaation ja kolmen eri nopeustason avulla on helppo löytää oikeat, turvallisuuden takaavat liikenopeudet jokaiseen työtehtävään. Turun omakotitalotyömaalla Koistinen nosti Hiabin avulla kattopellit vaivattomasti jyrkälle katolle ja hyvän tuntuman ansiosta nosto sujuu turvallisesti ja nopeasti.  Myös Kymppi-Katon asentajat ovat tyytyväisiä yksikön toimintaan ja Koistinen kertookin naurahtaen, että yrityksen työnjohtajilla on aamuisin paljon toisiaan parempia perusteluja miksi kuormausnosturi pitäisi saada juuri hänen työkohteeseensa.

Yhdistelmän päällirakenteet myynyt Hiab Suomen Börje Laakso on tietenkin mielissään, että sekä Kymppi-Katto että heidän asiakkaansa ovat olleet konseptin toimivuuteen tyytyväisiä. ”Me Hiabilla kuuntelemme asiakkaitamme hyvin tarkoin ja kaikki mahdolliset tuotekehitysmahdollisuudet otetaan tarkoin huomioon, sillä mikään ei korvaa rankkojen työtuntien tarjoamaa kokemusta”, vakuuttaa Laakso. ”Myös huolto- ja varaosapalvelujen toimivuus on meille tärkeää ja huoltojen yhteydessä tehtävän tarkan tietokonediagnostiikan kautta voimme myös kertoa asiakkaalle tuotteen sopivuudesta tiettyihin töihin ja kertoa, milloin olisi ehkä syytä vaihtaa luokkaa tehokkaampaan koneeseen, päättää Laakso.

Lue seuraavaksi