Uutiset

Kuljetuskalusto

Daimler tarjoaa resursseja lääkintäviranomaisten avuksi

Daimler on käyttänyt 3D-tulostusta jo 30 vuoden ajan. Ensin kolmiulotteinen tulostus oli käytössä suppeasti vain prototyyppiautojen yksittäisosien tuotannossa. Laitteistojen kehityksen myötä 3D-tulostus on Mercedes-Benzillä kehittynyt alkuaikojen yksittäisosien valmistamisesta tämän päivän noin 150 000 erilaisen muovi- ja teräsosan vuosituotannoksi. Ensimmäiset Mercedes-Benzin tällä tekniikalla tuotetut varaosat tuotiin kuluttajamarkkinoille syksyllä 2017.

3D-suunnittelua

Koronapandemia kuormittaa terveydenhoidon laitteita ennen näkemättömällä tavalla. Daimler AG on Saksassa tarjonnut tehtaidensa tulostuskapasiteetin ja kolmiulotteiseen tulostukseen perehtyneen henkilökuntansa lääkintäviranomaisten käyttöön. Kolmiulotteista tulostusta hyödyntäen voidaan nopealla aikataululla valmistaa kuluneen tai rikkoutuneen osan tilalle varaosa esimerkiksi metallista, muovista, lasista tai keramiikasta.

Mercedes Formula 1 -tiimi ja UCL yhteistyössä

Maaliskuun 18. päivästä lähtien Mercedes-AMG Petronas F1-tiimi ja yksi Englannin suurimmista yliopistoista, London´s Global Univercity UCL, ovat yhteistyössä kehittäneet hengityssuojainta tehohoitoyksiköiden käyttöön. Tavoitteena on nopeasti saada massatuotantoon potilaan omaa hengitystä avustava maski. Ensimmäiset prototyypit valmistuivat jo 100 tunnin kuluessa siitä kun Mercedes-Benzin Formula 1 -talli oli ottanut yhteyttä yliopistoon. Britannian lääke- ja tuotevalvontaviranomainen MHRA on nyt hyväksynyt hengityssuojaimen kliinisten testien aloittamisen.

Lue myös: Säästöjä huoltosopimuksilla ja uudella tekniikalla

Lue seuraavaksi