Uutiset

Kuljetuskalusto

Säästöjä huoltosopimuksilla ja uudella tekniikalla

Mercedes-Benz Huoltosopimukset täydentyvät kattavalla Select-sopimuksella. Täysin uusi Select-huoltosopimus on oikea väline niille, jotka tarvitsevat jo etukäteen tarkan tiedon voimalinjan korjausten ja määräaikaishuoltojen kustannuksista. Uudessa tuotteessa on yhdistetty voimalinjasopimus sekä huoltosopimus yhdeksi kattavaksi tuotteeksi. Näin Select-sopimus täydentää kysyttyjen Huolenpitosopimusten tuoteperhettä.

”Uudella tuotteella pyrimme palvelemaan asiakkaitamme entistä täydellisemmin ja löytämään jokaiselle asiakkaallemme parhaiten soveltuvan huoltosopimuksen laadun ja palvelutason”, Vehon kuorma- ja linja-autojen huoltojohtaja Rami Ainiala määrittelee.

Mercedes-Benz Huoltosopimukset turvaavat yrittäjälle liikennetoiminnan jatkuvuuden ja ajoneuvokaluston optimaalisen toiminnan helposti budjetoituna. Huoltosopimukset mahdollistavat kolme eri palvelutasoa. Kattavimmillaan sopimus mahdollistaa ajoneuvon ylläpitokulujen ennakoinnin sentilleen, jolloin vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

  • Huolenpitosopimus on sopimuksista kattavin ja sisältää kaikki ajoneuvon huolto-ohjelman mukaiset huollot sekä ajoneuvon luonnollisesta kulumisesta aiheutuvat korjaukset.
  • Select-sopimus sisältää kaikki ajoneuvon huolto-ohjelman mukaiset huollot sekä voimalinjan korjaukset
  • Huoltosopimus sisältää kaikki ajoneuvon huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot

Vähälä Logistics hyödyntää MirrorCam-järjestelmää

Oululainen kuljetusliike Vähälä on saanut erinomaisia kokemuksia Mercedes-Benz Actrosin MirrorCam-järjestelmästä Suomen vaativissa oloissa. MirrorCam on käytössä yhtiön Actros 2663:ssa, joka perävaunuineen muodostaa 34,5 metriä pitkään yhdistelmän. Sivupeilit korvaavat kamerat on kiinnitetty katon reunaan ohjaamon yläetukulmiin. Ne välittävät kuvan A-pilareiden näyttöihin suoraan kuljettajan katseen korkeudelle. Näytöiltä kuljettaja voi koko ajan seurata pitkän yhdistelmän takimmaistakin kulmaa käännöksissä. Peruutettaessa ruutuihin välittyy laajakuvakulma koko alueesta auton takana. Edes pohjoiset olosuhteet eivät hyydytä kameroita, sillä alle –15 asteessa kameralinssien lämmitys pitää ne varmasti sulina.

Mercedes-Benz Actros 2663 Vähälä Logistics
Vähälä Logistics käyttää Mercedes-Benz 2663 -vetoautoa 34,5 metriä pitkässä yhdistelmässä. Auto on varustettu MirrorCam-peilikameroilla, jotka ovat osoittaneet toimivuutensa myös talviolosuhteissa.

Vähälän käyttämässä Actrosissa on muitakin hienouksia, kuten jarrutuksia ja ajamista helpottava aktiivinen ajoavustin sekä ABA 5 -hätäjarrutehostin.

”Hyödynnämme kaikissa kuorma-autoissamme Mercedes-Benzin Huolenpitosopimusta ja Uptime-palvelua. Emme tarvitse enää omaa korjaamoa, ja huoltotapahtumien välillä autolla voi ajaa jopa 150 000 kilometriä. Se on poikkeuksellista”, toimitusjohtaja Ville Vähälä sanoo.

MirrorCam parantaa Actrosin aerodynamiikkaa ja taloudellisuutta

Uusi Mercedes-Benz Actros kuluttaa jopa viisi prosenttia vähemmän polttoainetta kuin edeltäjänsä. Polttoainetaloudellisuudessa kehitys on ollut nopeaa, sillä vuosien 2011–1019 välillä Actrosissa on saavutettu noin 15 prosentin kulutussäästöt. Isossa kuorma-autossa tällä on suuri merkitys, sillä noin kolmasosa auton tarvitsemasta energiasta kuluu pelkästään ilmanvastuksen kumoamiseen.

Actrosissa kulutusta on pienennetty paitsi ilmanvastusta vähentävillä MirrorCam-kameroilla, myös ennakoivalla PPC-vakionopeussäätimellä, uudella taka-akselin välityssuhteella sekä parantamalla ohjaamon aerodynamiikkaa koverilla ilmanohjaimilla. MirrorCam-kamerat yksin vastaavat 1,5 prosentista Actrosin polttoainesäästöä. Niiden paikka on tarkkaan määritelty tietokonemallinnuksen avulla sekä tuulitunneli- ja maantiekokeissa.

Lue myös: ABA 5 -hätäjarruavustin vakiovarusteeksi uuteen Actrosiin ja Arocsiin.

Lue seuraavaksi