Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF nousi haastajan asemasta kärkikaartiin

Vuosikymmen sitten pienempiin valmistajiin kuulunut DAF on määrätietoisella toiminnalla noussut yhdeksi Euroopan merkittävistä toimijoista. Markkina-asema on erityisen vahva eritoten rekkavetureiden saralla. Suomessa vuodesta 2008 toiminut CT Finland Oy on toiminnallaan nostanut merkin markkinaosuuden olemattomasta reiluun viiteen prosenttiin.
Vankempaa asemaa tavoitellaan viime vuoden lopulla esitellyllä uudella DAF XF-mallistolla, jossa hyödynnetään uusia ratkaisuja niin alustassa, voimalinjassa kuin ohjaamossakin. Valmistajan mukaan uudet autot ovat edeltäjiään taloudellisempia ollen samalla myös kuljettajalle mukavampia.

CT Finland Oy on osa hollantilaista Cosmo Trucks bv -yhtiötä, jolla on toimipisteitä myös Hollannissa ja Ruotsissa. Myynnistä vastaava A.J. Lex Zandbergenin (vas.) mukaan Suomi on niin Cosmo Trucksille kuin DAFillekin tärkeä ja mielenkiintoinen markkina-alue. Tapani Lamberg maahantuojalta kertoi ensimmäisten uusien DAF XF-mallien saapuvan maahamme lähipäivien aikana.

DAF-tuotevalikoimaan kuuluu myös Pohjolan olosuhteisiin räätälöity Nordic-takatelivetäjä, jonka varustukseen kuuluu muun muassa siirtovetopöytä, 730-litran polttoainesäiliö, telipyörien 60-sarjan renkaat ja madalletut takalokasuojat.  

Katso video lehdistötilaisuudesta Kuljetus 2013 -messuilta

Lue seuraavaksi