Uutiset

Kuljetuskalusto

Arocs – raakaa voimaa rakentamiseen ja metsään

Mercedes-Benzin uusi raskaisiin käyttöolosuhteisiin suunniteltu ”ärjynnäköinen” Arocs-mallisto sai maailmanensiesittelynsä tammikuun lopulla Bavarian filmistudiolla Münchenissä. Uusi Euro 6 -moottoreilla varustettu Arocs-mallisto jakautuu vakiomallin lisäksi Grounder-malleihin, jotka on tarkoitettu todella raskaisiin käyttöolosuhteisiin sekä Loader-malleihin, joilla haetaan mahdollisimman suurta kuljetuskapasiteettia.

Loader-mallistoon kuuluu muun muassa neliakselinen, yksikköpyörillä oleva betoniauton alusta, jolla voidaan kuljettaa työmaalle kerralla kahdeksan kuutiota betonia.

Arocs-perheen suunnittelussa ja tuotekehityksessä on huomioitu nimenomaan raskaan maastoajon asettamat vaatimukset. Näistä kertovat muun muassa teräspuskuri, valojen suojukset sekä tukeva jäähdyttimen suoja yhdessä joustavien askelmien kanssa.

Uuden Arocsin moduulipohjainen suunnittelu mahdollistaa autolle todella laajan käyttösektorin.

Kaikkein haastavimpiin olosuhteisiin ja kuljetustehtäviin sopiva versio valitaan Arocs Grounder-mallistosta. Arocs Loader on puolestaan rakennettu alhaista omamassaa tavoitellen, jolloin hyötykuorma olisi mahdollisimman suuri. Mercedes-Benzin Arocs-mallistosta onkin oikeanlainen vaihtoehto niin kippi-, betoni-, nosturi- kuin puutavara-autoksi.

Arocsin neliakselisen maansiirtoauton maasto-ominaisuuksia kuvaavat hyvin 28° nousukulma, 25° jättökulma ja 250 mm maavara.

Moottorivaihtoehtoja Arocsiin on saatavana 16 erilaista teholuokissa 175 kW (238 hv) – 460 kW (625 hv). Kaikki moottorit ovat päästöluokitukseltaan Euro 6:sia ja niiden polttoaineen kulutus on laskenut noin viisi prosenttia aikaisempiin versioihin verrattuna.

Tehokkain moottori on täysin uusi, 15,6-litrainen, kuusisylinterinen OM 473 -rivimoottori, jonka maksimiteho on 460 kW (625 hv) ja maksimivääntö 3000 Nm.

Normaalisti Arocsissa on kaksilevykytkin, mutta erityisen raskaisiin käyttöolosuhteisiin on saatavana nyt uuden sukupolven turbo retarder -kytkin.

Lue seuraavaksi