Blogi

Morjenstellaan konepäivillä

Suomi on konepäivien luvattu maa. Joka niemen notkossa ja saarelmassa vietetään tapahtumia, joiden henki on koneita, laitteita, kahvia ja makkaraa. Isojen messutapahtumien lisäksi tai jossain määrin niiden tilallekin ovat pysyvästi tulleet eri koneliikkeiden omat tapahtumat. Järjestäjilleen ne ovatkin oiva tapa esitellä yrityksen toimintaa, palveluita ja tuotteita omissa tiloissaan. Mitä sitten on kotimaassa tulossa?

Rotator avaa Rovaniemelle täysin uudet huolto-, korjaus- ja myyntitilat. Tiloihin ja toimintaan voi tutustua konepäivän merkeissä perjantaina 7.2.

Talvitiepäivät ovat nyt Tampereella. Toivottavasti talvikin on paikalla, kun teiden kunnossapitoon liittyvää kalustoa, tuotteita, ohjelmistoja ja palveluita esitellään kahden päivän ajan päivämäärillä 12.–13.2.

Pohjanmaalla, tarkemmin Seinäjoella, alueen konekauppiaat kiillottavat koneensa juhlakuntoon Komiat Konepäivät -tapahtumaa varten ajalla 13.–14.3. Tapahtuman Facebook-sivulle tästä.

Villi Länsi -tapahtumassa ammutaan kovilla tarjouksilla.

Villi Länsi on jo vakiinnuttanut paikkansa länsirannikon lopputalveen. Liedon, Loimaan, Maskun ja Turun seudun konekauppiaat laittavat kaluston ojennukseen päivämäärillä 20.–21.3.

Täysin samoilla päivämäärillä on Hannun KoneCornerin konepäivät Joensuussa. Viikkoa myöhemmin vietetään Suomen Telakone Oy:n perinteisiä Telakonepäiviä Humppilassa (27.–28.3.).

Viime vuonna Mansessa, Suomen Rakennuskone Oy:n osastolla mörisi näin järeää kalustoa.

Ja sitten se kaikkein suurin ja kaunein eli Mansen Mörinät valtaa Tampereen, Pirkkalan ja Lempäälän seudut. Joka vuosi pihalta toiselle vaeltaa yli 10 000 ihmistä ja epäilemättä nytkin 3.–4.4. koetaan samanlainen yleisöryntäys.

Konesilta Oy:n, Kubota-maarakennuskalustoakin esittelevät Kärsämäen Konepäivät ovat 18.4. Siitä sitten Ouluun, missä vietetään Oikiat Konepäivät 24.–25.4.

Lepaalla nähtiin viime vuona tuttuja hahmoja.

Syksymmällä konekansa voi kokea koneriemua muun muassa Lepaalla 13.–15.8., missä erilainen pienkonetarjonta on perinteisesti hyvin edustettuna. Nyt on myös FinnMetko-vuosi eli niin metsä- kuin maarakennusalaan voi tehdä tuttavuutta Jämsässä 3.–5.9.

Conexpo.

Keski-Euroopasta selvä päätapahtuma puuttuu, kun Intermat ja Bauma ovat lepovuorossa. Raudanpuutetta voi käydä lääkitsemässä rapakon takana Conexpossa Las Vegasissa (10.–14.3.), missä lähes 3 000 näytteilleasettajaa tuo sortimenttinsa neonvalojen loisteeseen.

Mikäli ei halua lähteä niin kauas, voi suunnistaa sinne, missä Romeokin vannoi Julialle rakkauttaan erään kuuluisan parvekkeen alla. SaMoTer (21.–25.3.) Veronassa on Italian pahojen lamavuosien jälkeen taas hieman paremmassa hapessa.

Hillhead.

Ja sitten sitä hieman raskaampaa kalustoa. Derbyshiressä Englannissa perinteinen Hillhead osuu suomalaisittain hieman hankalaan ajankohtaan eli heti juhannuksen jälkeiselle viikolle (23.–25.6.). Moni soutelee vielä kotijärvellä, eikä kiviautot ehkä jaksa kiinnostaa.

Kierros SteinExpossa 2017.

Toinen, tätä kaivospuolenkin kokoluokkaa pullisteleva tapahtuma on perinteinen Steinexpo Saksassa (Homberg/Nieder-Ofleiden). Kaivoksella on paljon nähtävää ja Konepörssi suositteleekin tätä niille, jotka haluavat nähdä koneet oikeassa ympäristössä.

Lue seuraavaksi