Blogi

Maxpo meni – ja tulee taas ensi vuonna

Maxpo 2022 keräsi ammattiväkeä yhteen toukokuun alussa ja pitopaikka oli tuttu Hyvinkään lentokenttä. Sää oli kohtalaisen viileä lähes koko kolmipäiväisen tapahtuman ajan, mutta tunnelma sitäkin lämpimämpi. Erityisen tyytyväisiä oltiin siihen, että päästiin nokitusten tapaamaan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Teams-kokouksissa roikkumisia on ollut enemmän kuin tarpeeksi ja nyt jo jopa käteltiin tapaamisissa. Tosin siinä oli allekirjoittaneellakin totuttelemista. Käsi meni automaattisesti nyrkkitervehdykseen.

Kaikkien tiedossa on nykytilanteen tuomat haasteet kuten pitkät toimitusajat, komponenttipula, kohonneet polttoainehinnat ym. vaikeudet. Maxpossa saattoi kuitenkin unohtaa hetkeksi nuo arjen muuttuneet haasteet ja rupatella tuttujen ihmisten kanssa sekä solmia uusia kontakteja.

Näytteilleasettajia oli ennätysmäärä eli yli 300. Varsin moni haastattelemani oli tyytyväinen myös kaupalliseen puoleen eli messuilla solmittuihin kauppoihin, vaikka joissain tapauksissa myydään jo ensi vuotta eli odotusaika on pitkä. Ostohousut nähtiin siis jalassa monella käytäviä tallanneella messuvieraalla.

Messukeskus järjestää Maxpo-messut Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen toimeksiannosta. Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpo 2022 -kehitysryhmän puheenjohtaja Tomi Veijalainen oli myös tyytyväinen tapahtumaan.

”Maxpo oli ensimmäinen iso maarakennus- ja ympäristökoneiden tapahtuma rajoitusten jälkeen. Asiakkaita ei ole voitu tavata rajoitteiden takia, joten tapahtuma on erittäin tärkeä myynnille. Oli todella ilahduttavaa, että porukat olivat lähteneet liikkeelle ja tavoitimme messuilla juuri oikeat asiakkaat. Rajoitusten aiheuttama tyhjiö on nyt täytetty.”

Maxpo on vahvasti kotimainen näyttelytapahtuma, eikä ulkomaisia vieraita tälläkään kertaa paljon näkynyt. Yksi keino kävijämäärän nostamiseen nykyisestä noin 10 000:sta olisi markkinoida tapahtumaa rohkeammin Suomen rajojen ulkopuolella.

Nick Drew

Englantilainen, suositun Digger Man Blogin pitäjä, Earthmovers-lehden toimittaja ja sosiaalisen median aktiivi Nick Drew vieraili jo toistamiseen näyttelyssä ja antoi Maxpolle kansainvälistä näkyvyyttä enemmän kuin moni edes tajuaa. Maxpo-hashtag levisi taas kerran maailmalle ja nyt tapahtuma tunnetaan entistä paremmin. Mainittakoon, että esimerkiksi Nickin Instagram-tilin seuraajamäärä lähentelee jo sataatuhatta.

Digger Man Blog Facebook -sivulle tästä.

Näytteilleasettajien joukossa on paljon myös vientiä tekeviä tai siihen tähtääviä yrityksiä, joille Suomen rajojen ulkopuolella saavutettava tunnettavuus on kullanarvoista.

Sitten seuraa vinkki tämän edellä mainitun kansainvälisen tunnettavuuden nostamiseen. Maxpon järjestäjien ja/tai vahvimpien vientiyritysten kannattaisi yhdessä harkita kansainvälisen toimittajajoukon sekä alan terävimpien somevaikuttajien kutsumista Maxpoon. Vierailuun voisi sisällyttää myös vaikkapa jonkun tehdaskäynnin tai kaksi.

Kun kutsuttavat valitsee tarkkaan ja pitää laadun määrää tärkeämpänä, ei kustannuskaan ole järin suuri. Väittäisin sen olevan mitättömän pieni siitä saavutettavaan hyötyyn nähden. Esimerkiksi allekirjoittaneen tuttavapiiristä löytyy paljon tarkoitukseen sopivia kollegoita, joiden antama näkyvyys somessa ja painetuissa lehdissä saattaisi yllättää monet.

Rakennuskonealan näyttely-yhdistys on tehnyt sopimuksen Messukeskuksen kanssa Maxpo-messujen järjestämisestä vuosina 2023 ja 2025 Hyvinkään lentokentällä. Tapahtuma siirtyy takaisin syksyyn ja joka toinen vuosi parittomina vuosina järjestettäväksi. Seuraavan kerran Maxpo-messut järjestetään 31.8.–2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä.

Muistutettakoon tähän loppuun, että alan tulevien tapahtumien päivämäärät löydät kätevästi Konepörssin nettisivuilta eli täältä.


Piirros: Pauli Maukonen

Lue seuraavaksi