Uutiset

Autot

Volvo toimittaa 80 tuplanivelbussia Ecuadoriin

Etelä-Amerikan Volvo linja-autot ovat saaneet 80 tuplanivelbussin tilauksen. Bussit tulevat osaksi Ecuadorin pääkaupungin Quiton BRT- eli Bus Rapid Transit – järjestelmää. Tilaus vahvistaa Volvon markkinajohtajuutta BRT-järjestelmissä.

 Tämä on ensimmäinen kerta kun tuplanivelinen linja-auto on käytössä Quiton julkisessa liikenteessä.

“Quiton kaupunki investoi liikennejärjestelmien kehittämiseen ja suuren matkustajakapasiteetin linja-autot BRT-järjestelmässä mahdollistavat kysynnän ja tarjonnan kohtaamisen”, sanoo Euclides Castro, Etelä-Amerikan Volvon kaupunkilinja-autojen kaupallinen johtaja.

Nämä Volvon tuplanivelbussit ovat malliltaan B340M ja ne ovat 27 metriä pitkiä. Niihin mahtuu 250 matkustajaa. Bussien korit rakentaa Superpolo.

Suurempi matkustajakapasiteetti mahdollistaa kaistalla liikennöivien ajoneuvojen määrän vähenemisen, mikä puolestaan mahdollistaa ajoneuvojen keskinopeuden nostamisen, vähentää liikenteen päästöjä ja toimintakustannuksia. Ensimmäiset tuplanivelbussit aloittavat toimintansa toukokuussa, juuri sopivasti Quiton kaupungin syntymäpäivien juhlallisuuksiin.  

Volvo on edelläkävijä sekä markkinajohtaja BRT-järjestelmään soveltuvien linja-autojen kehityksessä. Volvo on toimittanut yli 4 000 linja-autoa Curitiban, Bogotán, Guatemala Cityn, Mexico Cityn, Santiago de Chilen ja San Salvadorin BRT-järjestelmiin.

”Tuplanivelbussi on paras ratkaisu tehostamaan isojen kaupunkien joukkoliikennejärjestelmää. Paitsi että järjestelmä lyhentää siirtymäaikoja, se myös vähentää liikenteessä olevien linja-autojen määrää ja pienentää näin päästöjä sekä toimintakuluja”, toteaa Luis Carlos Pimenta, Etelä-Amerikan Volvo linja-autojen puheenjohtaja.

Lue seuraavaksi